Sport

2017.08.02. 18:15

Megvédték bajnoki címüket a Lenti TE korosztályos csapatai

LENTI A Lenti Torna Egylet serdülő (U16), valamint az ifjúsági (U19) csapata is első helyen végzett a korosztályos megyei labdarúgó-bajnokságokban. Az együttesek szereplését az edzők értékelték.

Korosa Titanilla

- Két éve vettem át a a serdülő csapat irányítását - mondta Balazsic Péter, az U16-os együttes edzője. - Akkor többen abba akarták hagyni a játékot, vagy eligazolni másik csapathoz. Ezeket a tehetséges gyerekeket kellett csapattá rendezni. Végül nemcsak idén, hanem tavaly is első helyen végeztünk, ami bravúrnak mondható, hiszen sok volt a fiatalabb játékos. Közülük nem sokan távoztak a legutóbbi szezon kezdete előtt, azaz alig változott a csapat összetétele, ezért úgy álltunk hozzá a bajnoki szerepléshez, hogy már csak csiszolgatni kell a játékot és begyűjteni újra az első helyet.

A lentiek 159 rúgott és 5 kapott gól ellenében végeztek az első helyen, minden mérkőzésüket megnyerve védték meg bajnoki címüket. A három csoportban lebonyolított megyei bajnokság győztesei aztán egy háromcsapatos döntőben mérték össze a tudásukat és találtak gazdára az érmek. A Lenti TE pályáján rendezett tornán az LTE a Zalalövőt 3-0-ra, a Zalaszentgrótot pedig 1-0 arányban győzte le.

A Lenti TE U19-es bajnokságban győztes együttese. Balról: Godena Gergő, Kovács Béla edző, Porédos Marcell, Podszkos Lajos, Kiss Milán, Hajdú Gergő, Süle Balázs, Horváth Levente, Szili Patrik. Hátsó sor: Szili Dominik, Orsós Attila, Szabó Ferenc, Mentes Dominik, Markotán Levente. A képről hiányzik: Lukács Máté, Mikó Ferenc, Orbán Erik, Simon Kristóf, Mayer Gergő

Balazsic Péter arról is beszélt, hogy véleménye szerint jobb lenne, ha csak egy csoportban játszanának a három helyett, ebben az esetben több éles meccsen próbálhatnák ki magukat a játékosok.

- Ez a csapat kinőtte ezt a bajnokságot, nehéz is volt közben motiválni a fiúkat - tette hozzá az edző. - Nemcsak az eredményre figyeltünk, hanem arra is, hogy minél több jó passz, jó beadás legyen, figyeljenek oda a visszazárásokra. Ügyesek a srácok, a következő szezonban is a bajnoki cím a cél.

Ugyancsak aranyérmes lett a Lenti TE U19-es együttese is. Kovács Béla, az ifjúsági együttes vezetője arról beszélt: idén jobban oda kellett tenniük magukat a bajnoki címért, mint egy évvel korábban.

- Az idei bajnokság lényegesen erősebb volt, mint az egy évvel korábbi, megerősödött a Teskánd, a Zalakomár, a Szepetnek, a Csesztreg, így meg kellett küzdeni a bajnoki címért - értékelt Kovács Béla. - Tavaly simán, 21 győzelemmel és 1 vereséggel fejeztük be a pontvadászatot. Most becsúszott 2 vereség és 3 döntetlen, de így is viszonylag nagy fölénnyel, hat ponttal sikerült a végén nyerni. Mindez onnan indul, hogy a Bozsik-program újraindítását követően Lentiben olyan utánpótlás műhely alakult, ahol 6 éves kortól foglalkoznak az edzők a gyerekekkel és ennek hozománya, hogy évek óta az U16-os és az U19-es csapat is mindig bajnokesélyes. Mire a serdülő és az ifi csapatba kerülnek a gyerekek, már megtanulnak mindent, amit kell, itt már csak az adott kornak megfelelő pluszt kell hozzátenni a játékukhoz.

A Lenti TE U16-os aranyérmes csapata: Állnak, balról: Wünsch Lajos, Orsós Bálint, Bálint Máté, Kondákor Bálint, Sárközi Milán, Balazsic Péter (edző), Paál Benjamin, Lukács Máté, Horváth Levente. Guggolnak. balról: Markotán Levente, Mentes Dominik, Orbán Erik, Szabó Kornél, Pusztai Gergő, Süle Bence. Legelöl: Vörös László, Ács Áron - Fotó: Lenti TE

Kovács Béla összegzőjében kiemelte, hogy az U19-es együttes az elmúlt 6 évben 4 bajnoki címet szerzett, illetve egy harmadik és egy ötödik helyet.

- Ebben a korban az edzésre járás már nem olyan, mint ahogy elvárható lenne, a serdülők még jóval aktívabban látogatják az edzéseket - mondta Kovács Béla. - Ahogy idősebbek lesznek a fiúk, másfelé is kalandoznak, de persze vannak olyanok, akiknek itt is mindene a foci. Igyekszünk az edzésre eljutásban is segíteni őket, kisbusszal hozzuk-visszük a játékosokat, hogy az utazás ne okozzon gondot. Sok pozitívumot tartalmazott a tavalyi és az idei év is. A serdülők közül ketten már a felnőtt csapatban is bemutatkoztak edzőmérkőzésen, míg az ifik bajnokcsapatából tavaly három, az idén pedig újabb két játékos került fel a felnőtt együtteshez.

Fehér Rudolf, a Lenti TE elnöke szintén az utánpótlás jelentőségét emelte ki, hiszen a Lenti felnőtt csapata főként erre támaszkodik. Hozzátette: az egyesület kötelékéhez 120-140 sportoló tartozik, munkájukat a város és szponzorok is támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!