Sport

2017.08.02. 19:10

Forró szívek és hideg fejek - Taktikus és türelmes játék kell a Videotontól a Bordeaux elleni visszavágón

SZÉKESFEHÉRVÁR - A Videoton FC megtartotta sajtótájékoztatóját a labdarúgó-Európa-liga selejtezőjének visszavágója előtt, melyen 2-1-es hátrányból fogadják a francia Girondins Bordeaux-t.

Szupkai Gábor

Mi sem természetesebb, hogy mindenki hisz a piros-kékeknél a továbbjutásban. Marko Nikolics pedig azt is tudja, hogy ehhez mit kell tennie csapatának.

- A játékosok körében nagy az öröm, hogy már napokkal ezelőtt elfogytak a jegyek és igazi focihangulat lehet. Ez nagyon fontos, mert a csapat érezheti a szurkolók támogatását, amire szükségünk is lesz. Nagy felelősség, hogy mi vagyunk az egyetlen magyar csapat Európában.

A Bordeaux egy nagyon erős csapat, tapasztaltak, de szerencsére sikerült idegenben gólt szereznünk, és egy olyan eredményt értünk el, aminek köszönhetően komoly tétje lesz a visszavágónak. Az európai kupaküzdelmekben mindig könnyebb a második mérkőzés, mert ki lehet elemezni az első párharc után az ellenfél játékát. Most már a legapróbb részletek is ismertek, emiatt történtek is finomítások az edzésmunkában. Okosan kell játszanunk, taktikailag tökéletes mérkőzést kell produkálnunk, ahol kiemelten fontos szerepe lesz a türelemnek. Forró szívekre, de egyúttal hideg fejekre lesz szükség.

Varga József és Asmir Suljics fején holnap is sok múlik
Fotó: KV

Ellenfelünk jól vált védekezésről támadásra, és nagyon veszélyesek a széleken. A játékosaim előtt le a kalappal, hiszen egy hónap alatt ez lesz a kilencedik mérkőzésük, és javarészt ugyanazok játszottak ezeken a meccseken. Mindezt úgy, hogy utazniuk kellett Máltára és Észtországba is, így érthető a néha gyengébb teljesítmény.

A Videoton játékosait ezúttal Stopira képviselte.

- Nagyon erős csapat ellen kell pályára lépnünk. Fontos mérkőzés lesz, de ennek mindenki érzi is a súlyát, nem lesz gond a hozzáállással. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, hiszen a csoportkör az álmunk, amihez elsőként a Bordeaux-n kell továbblépni. Jól sikerült a felkészülés, van esély a továbbjutásra, és ez a szurkolókkal a hátunk mögött nagyon sokat jelenthet. Mindannyian jól tudjuk, az álmunkért tennünk kell - mondta Stopira.

A csapatkapitány Juhász Roland szerint szintén a koncentráció lesz a kulcs.

Két főszereplő a kép szélein. Danko Lazovics (balra) és remélhetőleg a holnapi győztes hadvezér, Marko Nikolics
Fotó: Koppán Viktor

- Belerázódtunk ebbe a tempóba, jó állapotban vagyunk, jól sikerült a felkészülésünk. Frissülnünk kellett a szezon elején, fizikálisan rendben vagyunk. Azonban egy ilyen mérkőzésen - mint a bordeaux-i volt - végig koncentrálni kell, mert rögtön büntetnek, ha hibázunk. Elég egy pontatlan keresztpassz. Bizakodó vagyok a visszavágó előtt.

Azt ne várja senki, hogy nekikrontunk, az lenne a legnagyobb hiba, ha egyből felvállalnánk egy nyílt játékot. Idővel lehet, hogy erre kényszerülünk, de már az első meccsből is kellő tapasztalatot gyűjthettünk, hogy hogyan kell ellenük játszanunk. Jól tudtunk váltani a második félidőben is, s nem igazán tudtak kibontakozni a franciák.

Ezt mindenképp át kell menteni, előrefelé pedig biztosan meglesznek a lehetőségeink. Az lesz a legfontosabb, hogy jól zárjunk, mert az utolsó másodpercben is be lehet kotorni egy gólt, ami továbbjutást érhet. A legfontosabb az lesz, hogy szervezetten játsszunk, mert egy ilyen csapat ellen ez igen fontos tényező.

A mérkőzés csütörtökön 19 órakor kezdődik a Pancho Arénában.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!