Sport

2017.08.02. 19:10

A junior világbajnokságról egyeztettek - Pentatlonisták Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR - A város polgármestere és alpolgármestere fogadta a Volán Fehérvár és a Magyar Öttusa Szövetség küldöttségét a junior vb kapcsán.

Fejér Megyei Hírlap

Közeleg a rajt pillanata, augusztus 8-án kezdődik a junior öttusázók világbajnoksága, amit a városi uszodában, az MKOSZ-teremben, valamint a Bregyó közben található atlétikai centrumban bonyolítanak, hat napon át. Cser-Palkovics András polgármesternél és Mészáros Attila alpolgármesternél jártak a szervező bizottság illetékesei, a részletekről egyeztettek. Jelen állás szerint 31 ország közel 150 versenyzője harcol majd a viadalon.

A volános Farkas Martin szóhoz jut az eseményen
Fotó: A szerző

Két éve, Mexikóban 115 sportoló nevezett, tavaly, Egyiptomban 125-en versenyeztek. Eddig 142 nevezés futott be, de biztosan lesznek még érkezők. A versenyigazgató, Kármán Sándor elmondta, az előkészületek jól haladnak, megköszönte a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya és az önkormányzat munkáját. A viadal a női váltóval kezdődik, majd a férfiak következnek, a legnagyobb érdeklődés a szombati és a vasárnapi versenynapot, az egyéni döntőket kíséri majd. A viadal augusztus 14-én, hétfőn a mix váltóval zárul.

A koronázó városban 2013 nyarán junior vb-t rendeztek - nagy sikerrel -, egy évvel később pedig a felnőttek Európa-bajnokságára került sor. Ezen a viadalon egy kutya ugatása megijesztette Kovács Sarolta lovát, a fehérváriak világbajnokának érmes helyezése múlt az incidensen. Ezért Sárvári László, az Alba Volán SC ügyvezetője, a szervezők nevében kéri a kutyatulajdonosokat, amennyiben lehetséges, négylábú kedvenceiket ne vigyék ki a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!