Gazdaság

2017.08.02. 19:11

Vona Gábor hagyja békén a nyugdíjasokat

BUDAPEST - Ha már levelet ír az Idősek Tanácsa vezetőinek, vehette volna a fáradságot, hogy utánanéz, kik is vezetik ezt a testületet - reagált tegnap Vona Gábor levelére Novák Katalin, az Idősek Tanácsa alelnöke.

Mediaworks

Hozzátette: „levelében Ön újra sérteget. Az Idősek Tanácsa tagjairól nem feltételezi, hogy tájékozódás után nyilatkoznak meg egy ügyben. Elolvastuk az Ön elhíresült Facebook bejegyzését.

Az Ön szavai egyértelműek. Idős emberek tömegeiről feltételezi, hogy képtelenek az érett gondolkodásra, hogy radikalizálódtak, hogy agresszívek - áll a közleményben. Novák arra kéri Vonát, hogy hagyja békén a nyugdíjasokat, ne próbáljon szembeállítani fiatal és idős magyar embereket egymással.

Novák Katalin válaszának előzménye, hogy Vona Gábor nyílt levelet írt hétfőn az Idősek Tanácsának, amiben saját értelmezését írva azt közölte, hogy a nyugdíjasokra vonatkozó sértő kifejezést nem használt korábban. Emlékezetes: Vona Gábor Facebook-bejegyzésében kelt ki a nyugdíjasok ellen, akiket szerinte a Fidesz befolyásol.

Az egyik utcai fórum kapcsán azt írta a kritizáló idősekről: „a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”, miközben húzták a kis bevásárlókocsijukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!