Sport

2017.08.03. 16:15

Százötven versenyzővel indul a junior öttusa vb Fehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR A szövetség vezérkara és a Volán Fehérvár öttusaszakosztálya tartott sajtótájékoztatót a junior vb-t megelőzően.

Horog László

A városháza kis tanácstermében gyűltek össze a MÖSZ vezetői, a szövetségi kapitányok, a klubedzők, az érintett, fehérvári versenyzők és a média képviselői. A honi szövetség illetékesei számoltak be a jövő kedden kezdődő junior vb-ről, amelynek Fehérvár a házigazdája.

Négy éve, 2013-ban már harcolt a koronázóvárosban a világ közvetlen utánpótlása, egy évvel később pedig a felnőtt Eb-re került sor. Az Alba Volán SC vezetőinek nem titkolt célja, hogy jövő nyáron Fehérvárra hozzák a felnőttek kontinensviadalát, tehát a jövő kedden kezdődő esemény a jövő évi, férfi és női Európa-bajnokság főpróbájának tekinthető.

A város alpolgármestere, Mészáros Attila elmondta, a jövő héttől a sport és a kultúra veszi át a főszerepet a belvárosban, bízik abban, hogy ezúttal is roppant sikeres korosztályos vb-re kerül sor, magyar és fehérvári sikerekkel.

Varga Eszter, Farkas Martin és Strobl Anita képviseli Székesfehérvárt a juniorviadalon
Fotó: Simon Erika

A szövetség elnöke, Bretz Gyula megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, hozzátette, a fehérvári szervezők már többször bizonyítottak, biztosra veszi, hogy ezúttal is zökkenőmentesen zajlik majd az erőpróba. A versenyigazgató, Kármán Sándor közölte, nevezési csúcs várható, közel 150 sportoló részvételére számítanak, 82 férfi és 66 női versenyző jelezte részvételét a rangos seregszemlén.

A két szövetségi kapitány, a hölgyeket irányító Kállai Ákos és a férfiakat dirigáló Martinek János kihirdette az indulókat. A koronázóvárost az Alba ÖESE sportolója, Stróbl Anita képviseli egyéniben, a Volán Fehérvárból Varga Eszter és Farkas Martin bizonyíthat, váltóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!