Kultúra

2017.08.04. 20:10

Tovább szól a jazz a Balaton partján

PALOZNAK - Négy színpadon, immár teljes gőzzel folytatódott a 6. Paloznaki Jazzpiknik pénteken este. A fesztivál új helyszínnel bővült idén.

Leitner Vera

A Paloznak határában álló nagyszínpadon péntek este előbb a Kéknyúl együttes alapozta meg a hangulatot a soul- és funkzenében gyökerező tánczenével. A nyolctagú zenekar a jazzpiknik alkalmával Jónás Verával kiegészülve lépett színpadra, majd a hetvenes évek jazz-funk világából kinőtt brit együttes, az Incognito lüktető dallamai buzdították táncra a közönséget.

 

A karakteres hangú világsztár, Mario Biondi ugyancsak péntek este lépett fel a jazzpikniken, a szicíliai énekes a jazz és a soul neves előadójaként van jelen a zenei életben. A falu központjában, a Fő utcán álló színpadon péntek este a Folk on 45 tagjai, Träger Lili (ének) és Szőllősi Lala (akusztikus gitár) igényesen és izgalmasan feldolgozott magyar népzenét hozott a közönségnek, míg az I love Budapest Show a fekete-fehér filmekből jól ismert slágereket elevenítette fel.

A paloznaki templom mellett, a kis dombon és a teraszon idén első alkalommal jazz- és pezsgőbárral is találkozhattunk a piknik helyszínei között. Itt elsősorban mediterrán jazz-zenével, így a Gypsy Jazz Projecttel és a Pátkai Rozina trióval találkozhatott a közönség. Pénteken a tájház udvara is sokszínű programokkal telt meg, a napot a modern funk-beat zenét játszó The Qualitons nevű hazai zenekar zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!