Sport

2017.08.05. 12:46

Az élmezőnybe vágynak a női kézisek

KÉZILABDA A tavalyi szezonban a 6. helyen zártak a fehérvári női kézisek. Jövőre jobbat szeretnének. A vezetőedző, Deli Rita optimista.

Horog László

- Itthon kezdtük a felkészülést, július közepén, aztán Tatára utaztunk. Több fizikai felmérése volt a csapatnak, az eddig eltelt három héten látottakkal elégedett vagyok, jól dolgozott és nagyon motivált az együttes. Herr Orsi sérülése nehezíti a dolgunkat, az első tréningen elszakadt a térdszalagja, műtötték, hosszú rehabilitáció vár rá. Megkezdtük edzőmérkőzések sorozatát, jelenleg komoly terhelés zajlik.

Deli Rita vezetőedző (balra), Mayer Szabina és Májer Krisztina

A BL-győztes Herr Orsolya pótlása nem volt kis feladat, a macedón Sonja Barjaktarovic érkezett az FKC kapujába.

- Nem volt egyszerű a helyzet, hiszen az összes klubcsapat kész kerettel rendelkezik a felkészülés kezdetére, örülök, hogy rutinos, sikeres kapust tudtunk igazolni. Később csatlakozott hozzánk, lemaradásban van fizikálisan, de rövidesen utoléri magát. Magyar hálóőrt szerettünk volna szerződtetni, de nem sikerült. Sonja megszerzése is komoly anyagi terhet rótt a klubunkra, de ezt be kellett vállalnunk.

A vezetőedző szerint az új igazolások komoly hasznára lesznek a csapatnak.

- A két orosz játékos, a Krasnodarból érkezett Olga Gorshenina és Yana Zhilinskayte remek fizikai adottságokkal rendelkezik, valamint nagyon képzettek. A nyelvi nehézségekkel remélem, rövidesen megbirkóznak, ez elsősorban védekezésben fontos. Temes Bernadett kapcsán biztosra veszem, igazi vezére lesz csapatunknak, ő makacs sérüléssel érkezett hozzánk Vácról, gyógyulása még mindig folyamatban van. Profi játékos, aki nagyon komolyan veszi a feladatát. Barjaktarovic mögött Mistina Kitty és Vajk Eszter versenyez majd a a kapusposzton. A beállós Sztankovics Réka jó képességekkel rendelkezik, csillogó szemével mindig szeretne tanulni. Optimista vagyok, az értékeinket sikerült megtartanunk, az új játékosok kapcsán az első benyomásaim kedvezők, úgy gondolom, nagyon jó szellemű játékosok érkeztek, a munkához való hozzáállásuk egyértelműen pozitív. Reményeim szerint erős, egységes csapatot sikerül majd ki-alakítanunk. Az edzőmeccseken nem fontos az eredmény, nem most kell csúcsformában lennünk, hanem szeptember elején, a bajnokság kezdetén. A felkészülés ezen szakaszában az a fontos, hogy a minimális pároskapcsolatok meglegyenek, amit eddig láttam, az megfelelő. Ha befejezzük az erőnléti munkát, a lányok frissülnek, javul majd a játékunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!