Sport

2017.08.06. 20:15

Átveszik a vb-helyszíneket - Keddtől junior öttusa-világbajnokság Székesfehérváron!

SZÉKESFEHÉRVÁR Hétfőn délelőtt a felnőtt válogatott tagjai tartanak lovas edzést, ami egyben a junior-vb lóbemutatója. A korosztályos vb kedden délelőtt kezdődik a koronázóvárosban.

Horog László

Az előkészületek az utolsó szakaszba érkeztek, a szervezők reményei szerint kedden zökkenőmentesen elrajtolhat az öttusázók junior világbajnoksága Székesfehérváron. Az úszásra a városi uszodában, a vívásra a szomszédos MKOSZ-teremben kerül sor, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a 2014-es, felnőtt Eb-hez hasonlóan, a Bregyó közben található sportközpontban bonyolítják. Fehérvárról hárman jutnak szóhoz, a Volán Fehérvár öttusa szakosztályát Varga Eszter és Farkas Martin képviseli, ők váltóban indulnak, az Alba Öttusa SE sportolója, Strobl Anita pedig egyéniben bizonyíthat. A világbajnokság koordinációs vezetője, Demeter József szerint minden a terveknek megfelelően halad.

Vörös Zsuzsa és Demeter József egy sikeres vb-re számít Fotó: HL

- A nemzetközi szövetség, a UIPM illetékesei hétfőn veszik át a versenyhelyszíneket, a lóbemutatóra is sor kerül a Bregyóban kialakított pályán. A felnőtt válogatott tagjai lovagolnak majd a Balaska Zsolt és Sós Attila által épített pályán, előbbi a válogatott, utóbbi a Volán lovasedzője. Aztán hazai trénerek, valamint a nemzetközi szövetség szakemberei döntenek arról, a 30 ló közül mely szerepel majd az elkövetkező egy hétben. Ez a bemutató a kairói, felnőtt vb-re készülő modern pentatlonisták számára is hasznos, éles helyzetben, jó körülményekkel és jó képességű négylábúakkal gyakorolhatnak. Hétfőn este 20 órakor következik a technikai értekezlet, amelyen az első versenynap kerül terítékre.

A juniorok vb-je kedden délelőtt az úszással veszi kezdetét, a női váltók csatáznak, a fehérváriak közül Varga Eszter mutatkozik be elsőként, Zs. Tóth Anna társaságában. Strobl Anita és Farkas Martin a folytatásban bizonyítja rátermettségét. Az előzetes nevezések alapján 31 ország közel 150 sportolója áll rajthoz a koronázóvárosban. A szervező bizottság két tagja, Vörös Zsuzsa - a volánosok igazgatója, továbbá honi szövetség, az MKOSZ alelnöke -, valamint az Alba Volán SC ügyvezető igazgatója, Sárvári László egyaránt biztosra veszi, jól szerzett vb következik, a remények szerint magyar sikerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!