Sport

2017.08.07. 19:03

Megkezdődik a viadal - Kedden elrajtol Fehérváron a junior világbajnokság

SZÉKESFEHÉRVÁR Keddtől jövő hétfőig kerül megrendezésre a megyeszékhelyen a junior öttusázók világbajnoksága. 31 országból érkeztek sportolók.

Horog László

Elsőként a koreaiak jöttek, augusztus 3-án, Szöulból. Mivel gépük késő este szállt le, ezért az első éjszakát a fővároshoz közeli reptér melletti hotelben töltötték, másnap utaztak Fehérvárra. Egyébként akadtak, akik még korábban jöttek, két héttel ezelőtt. Igaz, ők itt edzőtáboroztak. két spanyol fiú jóval a rangos viadal előtt jött és akklimatizálódott hazánkban. Valamint egy ausztrál lány a koronázó városban gyakorolt, a Börgöndi úti Volán telepen végezte az utolsó simításokat.

Az AÖSE sportolója, Strobl Anita egyéniben áll rajthoz Fotó: a szerző

A juniorok vb-je kedden kezdődik, a női váltók 9.30-kor a városi uszodában kezdik meg a küzdelmeket, 11 órakor a vívást rendezik az MKOSZ-teremben. Az ünnepélyes megnyitó ugyanitt következik, 12.15-kor a bónusz vívásra kerül sor. A lovaglás 14.20-kor veszi kezdetét, a kombinált szám pedig 16 órakor a Bregyó-közben található atlétikai centrumban. A nyitónapot a díjátadás zárja, 16.30-kor. Szerdán a férfi váltók küzdenek, hasonló időrendben. Első fehérváriként a Volán sportolója, Varga Eszter bizonyíthat kedden, Zs. Tóth Anna társaként. Az AÖSE színeiben Strobl Anita egyéniben, a volános Farkas Martin váltóban bizonyíthat. A belépés a vb-re ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!