Bulvár

2017.08.08. 06:24

Mit nézzünk a moziban augusztusban?

Stephen King adaptáció, fantasy, horror, animáció...mutatjuk, hogy milyen alkotásokkal találkozhatunk a nyár utolsó hónapjában a mozikban.

Elekes Gergő

A Setét Torony

Stephen King pályafutásának egyik legmeghatározóbb sorozatából a dán Nikolaj Arcel készített adaptációt, akinek legutóbb az "Egy veszedelmes viszony" című kosztümös drámát köszönhettük. A történet szerint Roland Deschain (Idris Elba) egy magányos harcos, aki örökös harcban áll Walter O'Dimmel, a feketébe öltözött emberrel (Matthew McConaughey), hogy megvédje a Setét Torony épségét, hiszen az fogja össze a különböző univerzumokat. Ha egyszer leomlik, vége a világoknak.

A jó és a rossz ádáz csatájában a tét hatalmas és csakis Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatják meg a feketébe öltözött világpusztító tervének valóra válását.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 3.

Minden, minden

Rendhagyó történet egy 18 éves lányról, aki egy súlyos betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát. Maddy érdeklődő, élénk fantáziájú fiatal, aki bármit megtenne azért, hogy minél többet tapasztalhasson meg a külvilágból. Ebben segít neki a szomszéd fiú, Olly, aki fittyet hány mindenféle akadályra, és miközben az ablakon át kémlelik egymást, olyan mély kötelék szövődik köztük, hogy mindent feltesznek egy lapra. Egy céljuk van csak: együtt lehessenek, akkor is ha közben mindent elveszítenek.

A Minden, minden Stella Meghie rendezőnő második egész estés filmje, amelyet a közönség azonnal a "Csillagainkban a hiba" című alkotás utódjának kiáltott ki.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 3.

Bébibumm

Ebben a könnyed francia vígjátékban Avril (Camille Cottin) felnőni képtelen édesanyja (Juliette Binoche) nárcisztikus személyiségétől szenved, a nő ugyanis úgy viselkedik, mintha nem is az anyja, hanem egy neveletlen tinédzserlány lenne. Egy napon aztán Avrilt óriási örömhír éri, hiszen terhes lesz, anyu azonban erre is rá tud tenni egy lapáttal: ő is teherbe esik.

Ettől kezdve a két nő együtt néznek az áldott hónapok elé, miközben a néző a hasát fogja a nevetéstől.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 10.

Az Emoji-film

Ki ne ismerné az Emojikat? Mindannyiunk okostelefonjában (és mindennapi életünkben) jelen vannak ezek a kicsi szimbólumok. Azt azonban kevesen tudják, hogy létezik egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. A kíváncsiság azonban hamar ennek a nyugalomnak az útjába áll, egyikük ugyanis elhatározza, kideríti, hogy mi van a völgyön túl.

Igazi sztárparádé a mű, hiszen a karaktereknek olyan sztárok adják hangjukat, mint T.J. Miller, Anna Faris, Sofía Vergara, Patrick Stewart vagy Christina Aguilera.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 10.

Annabelle 2 – A teremtés

A horror rajongóinak is kedvez az augusztus, hiszen érkezik az óriási sikereket elér Annabelle folytatása, melyben megismerhetjük a démoni baba eredettörténetét.

Miután egy babakészítő elveszítette egyetlen lányát, képtelen feldogozni a tragédiát. Bízik abban, hogy az idő és a jóság majd segít neki megbékélnie, ám ez nem akar bekövetkezni. Amikor feleségével megtudják, hogy a környékükön bezárnak egy árvaházat, a pár azonnal a bajbajutottak segítségére siet és befogadják magukhoz az intézményvezető apácát és egy csapat árva kislányt. Arra azonban egyikük sem számított, hogy a gyerekekkel maga a gonosz is beköltözik a házba egy játékbaba formájában...

Magyar bemutató: 2017. augusztus 10.

Anyák elszabadulva

Adott négy anya, akik mindannyian ugyanabba az iskolába járatják gyermekeiket. Mindössze ennyi a közös pont bennük. Egy nap elhatározzák, hogy tartanak egy vacsorapartit, ahol csakis önmaguk lehetnek férjek és gyerekek nélkül.

A vacsoravendégek a frissen elvált Jamie (Molly Shannon), "szuperanyu" Melanie (Bridget Everett), a túlstresszelt Emily (Katie Aselton) és legjobb barátja, a társadalmilag kirekesztett Kate (Toni Collette).

A katasztrofálisan induló éjszaka gyorsan egy felejthetetlen estévé válik, köszönhetően az alkohol, a karaoke és egy bárpultos (Adam Levine) jelenlétének, miközben a négy látszólag különböző nő rádöbben, több közös van bennük, mint azt elsőre gondolták.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 10.

Pappa Pia

Magyar alkotásnak is örülhetünk a hónapban, hiszen érkezik Csupó Gábor zenés vígjátéka Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Stohl András,és Reviczky Gábor főszereplésével.

Papi (Nagy Feró) a világ legkedvesebb nyugdíjas linkje, aki mindenkinek tartozik és csak a jókedvét ajánlhatja törlesztés helyett. Már laknia sincs hol, egy lepukkant Duna-parti csónakházban húzza meg magát, azonban szomszédja, egy népszerű szuperdiszkó tulajdonosa, Wizy (Stohl András) ezt is elvenné tőle, hiszem csillogó buliplázát építtetne a parton. Az öreg nem esik kétségbe, de fogalma sincs, mit csináljon, úgyhogy a bonyolultabb megoldást választja: segítséget kér az unokájától, a Szabó Kimmel Tamás által játszott Tomitól, aki legalább olyan link, mint a nagyapja, viszont sokkal sármosabb - és habozás nélkül hívja a haverjait.

A pesti vagányok, bohémek és egyéb szélfútta figurák tarkabarka csapata szembeszáll Wizy zsoldosaival meg bombázó, de jéghideg alvezérével, és megkísérli a lehetetlent: a csónakházból átmenetileg romkocsmát varázsolnak, hogy összegyűjtsék a túléléshez szükséges összeget.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 15.

Az ígéret

Mindenki kedvenc Batmane, Christian Bale ezúttal egy megtörtént eseményeket feldolgozó, nagyszabású történelmi filmben látható, amely az Ottomán birodalom végnapjai idején játszódik. Egy fiatal orvostanhallgató szerelmi háromszögbe bonyolódik egy amerikai újságíróval és egy gyönyörű nővel.

Megindul a verseny a hölgy kegyeiért, ám idővel a saját életük lesz a tét, hiszen a háttérben egyre erősödő fegyveres konfliktus miatt számos veszély leselkedik rájuk, így mindössze egyetlen céljuk lesz: épségben elhagyni a forrongó országot.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 17.

A szerencse háza

Ismét a vígjátékok szerelmesei örülhetnek, hiszen a zsáner két nagy alakja, Amy Poehler és Will Ferrell is érkezik a nagyvászonra.

A történet szerint Johansenék (Poehler-Ferrel) lányát felveszik egy neves főiskolára, ám a szülőknek rá kell döbbenniük, hogy a lányuk oktatására félretett pénzt sikeresen elszórtak az évek során. Ekkor jön a felismerés: ideje illegális kaszinót nyitni az alagsorban.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 17.

Amityville: Az ébredés

A hónap végére sem maradnak új alkotás nélkül a horror szerelmesei, hiszen érkezik Amityville-legendájának egy újabb feldolgozása Franck Khalfoun rendezésében.

1974-ben megmagyarázhatatlan, hatszoros gyilkosság történt az Ocean Avenue 112 alatt. Az elkövetőt elfogták, elítélték, ám számos részlet tisztázatlan maradt. És azóta egyre több a ház körül az érthetetlen jelenség, baleset és halál, ennek ellenére a három gyermekét egyedül nevelő Joan (Jennifer Jason Leigh) anyagi okokból beköltözik a rettegett házba.

Fia évek óta kómában fekszik, a kezelés pedig rendkívül sokba kerül. A család nem sokkal beköltözésük után egyre furcsább dolgokkal találkozik. A beteg fiú ikernővére, Belle (Bella Thorne) kutatni kezd a ház titkai után, és kiderül, hogy a ház él és nem tűri, hogy ellentmondjanak neki.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 24.

Sokkal több mint testőr

Emlékeznek még a Több mint testőr című filmre Kevin Costnerrel és Whitney Houstonnal? Jelen filmünk tulajdonképpen egyfajta kiparodizálása a 90-es évek egyik kultikus művének, ezt rögtön a plakátra pillantva is láthatjuk.

Különleges és egyben kényes szituációba kerül egy profi védelmi ügynök (Ryan Reynolds), amikor azt a megbízást kapja, hogy halálos ellenségére, a világ egyik leghírhedtebb bérgyilkosára (Samuel L. Jackson) kell vigyáznia. A két fickónak össze kell fognia, hogy lehetőleg élve jussanak el a hágai bíróságra, miközben a fél gengsztervilág a nyomukban jár, ráadásul még egy kelet-európai diktátor (Gary Oldman) is rájuk vadászik. Azt mondtuk már, hogy a bérgyilkos felesége (Salma Hayek) is megjelenik a vásznon?

A robbanások, és adrenalinnal töltött véres akciójelenetek közben azonban a testőrnek és védencének még egy ezeknél is nagyobb feladattal kell megküzdenie: el kell viselniük egymás idiotizmusát.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 24.

Logan Lucky – A tuti balhé

Steven Soderbergh legújabb filmjében a Logan-testvérek nem éppen a sors kedvencei: egyiküket éppen kirúgták a munkahelyéről (Channing Tatum), a másik pedig egy kocsmában csapos (Adam Driver), ahol állandóan amiatt piszkálják, mert hiányzik az egyik karja.

A fivérek egy nap úgy döntenek, hogy elég volt ebből a balszerencsés életből, és őrült ötlettel állnak elő: az egyik leghíresebb NASCAR autóverseny hatalmas bevételét akarják elrabolni a futam ideje alatt. Ahhoz, hogy a nagyszabású rablás és a tökéletesnek tűnő terv létrejöhessen azonban szükségük van Joe Bangre (Daniel Craig), a bankrablók koronázatlan királyára, akit ki kell szabadítaniuk a börtönből.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 24.

Barry Seal: A beszállító

Az akciófilmek koronázatlan sztárja, Tom Cruise is képviselteti magát augusztusban, mint Barry Seal amerikai pilóta, aki a Pablo Escobar-féle Medellín kartell szállítója lesz, és fegyvert valamint drogot csempészik a repülőin.

Ekkor váratlanul megjelenik a CIA, aki beszervezi Sealt az amerikai történelem egyik legnagyobb titkos akciójába.

Magyar bemutató: 2017. augusztus 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!