Belföld

2017.08.08. 10:53

Nem engedett orvost hívni az embertelen körülmények között élő beteg fiához

Borzalmas körülmények között találták az apjával élő súlyos beteg fiút a látogatóba érkező rokonok.

A sértett a rokonaival közösen használt ház egyik szobájában élt. 2011 januárjában – édesanyja halálát követően-  megállapították róla, hogy gyulladásos ízületi betegségben szenved, amely állandó kezelést igényel. A 27 éves férfi egészségi állapota 2015 augusztusában jelentősen megromlott, mozgásképtelen lett és állandó gondozásra, ápolásra szorult. Édesapja azonban 2015 szeptemberétől alig táplálta az ágyban fekvő fiát. Ágytálat, pelenkát sem adott neki, a szobáját ritkán tisztította, ezáltal a legalapvetőbb higiéniai körülményeket sem biztosította számára. A sértett emiatt jelentősen lefogyott és kedélyállapota is megromlott. - írja az ugyeszseg.hu.

A sértett állapota 2016. július 21-én tovább romlott, félrebeszélt és kiabált, de a vádlott nem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá.

Ugyanezen napon a késő délutáni órákban a sértetthez látogatóba érkezett rokonok észlelték a fiú rendkívül rossz állapotát és mentőt hívtak hozzá. A vádlott nem engedte, hogy  a fiát kórházba vigyék, ezért a mentőszolgálat dolgozói az orvosi ellátás biztosítására rendőri segítséget kértek.

A sértett az orvosi kezelés ellenére a kórházba kerülése után négy nappal meghalt.

Halálát tályogos jellegű tüdőgyulladás okozta, amit azok a gyulladással járó, kezeletlen felfekvéses sérülések idéztek elő, amelyek az embertelen körülmények miatt alakultak ki.

A vádlott súlyosan elmulasztotta a családi kapcsolatán alapuló gondozási kötelezettségét, mert közel egy éven át nem gondozta és táplálta megfelelően a gyermekét.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon lévő vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!