Sport

2017.08.08. 18:50

Alapítók, bajnokok, labdarúgók

VASBOLDOGASSSZONY Az elmúlt hét végén jubileumi sporttalálkozót szervezett a településen működő Vasboldogasszonyi LSC, abból az alkalomból, hogy 30 évvel ezelőtt alapították az egyesületet.

Kerkai Attila

Ottjártunkkor még csak gyülekeztek a résztvevők, hiszen a szombati forróság miatt a szervezők egy kicsit későbbre tették a jubileumi torna nyitányát. Ám jó volt az alkalom arra, hogy Laska Istvánnal, a Vasboldogasszonyi LSC elnökével pár szót váltsunk arról, hogy mit is ünnepelnek.

- Elsősorban azt, hogy 1987-ben alapították meg a településen a sportegyesületet, bár előtte, 1962 és 1965 között is volt már egy csapat, s igyekeztünk abból a garnitúrából is meghívni a játékosokat az ünnepségünkre - hallottuk az elnöktől. - Az ötletet alapvetően a három évtizedes évforduló adta az összejövetelre, de ahogy elkezdtük a szervezést, egyre újabb szempontok merültek fel. Egyrészt az ötvenöt évvel ezelőtt játszott csapat labdarúgóival egészült ki a meghívandók listája, de nem hagyhattuk ki a Vasboldogasszony LSC ez idáig egyetlen bajnoki címet szerezett csapatának tagjait sem. Ők az 1998-99-es szezonban, az akkori városkörnyéki bajnokságban hódították el az aranyérmet. És ha már ebben a körben összejövünk, szeretnénk azokat is köszönteni, illetve díjazni, akik az idők folyamán sokat tettek azért, hogy a településen a sportélet fejlődjön.

A torna résztvevőinek csoportképe. A 30 éves jubileum jó apropót szolgáltatott Fotó: Vasboldogasszonyi LSC

A program szerint aztán az ünnepi délutánon előbb a Vasboldogasszony és a Zalaszentiván U16-os csapatai mérkőztek meg egymással, utánuk pedig a már említett, 1998-99-es bajnokcsapat találkozott a Vasboldogasszony jelenlegi együttesével. Mint megtudtuk, ha nem is teljes létszámban, de azért összejöttek a régi csapattársak erre a találkozóra.

A Laska István által is említett díjazottak között pedig ott volt Zsuppán Béla, az egyesület alapító tagja, aki annak idején szorgalmazta, hogy legyen a településen sportegyesület.

A rendezvény megszervezését a helyi önkormányzat is támogatta (mellette a Tarr Kft. is), és ahogy lenni szokott, a napot egy jól sikerült baráti találkozó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!