Sport

2017.08.09. 19:15

A férfi váltó tizenkettedik lett az öttusa junior vb-n

SZÉKESFEHÉRVÁR A női váltó kedden megnyerte a viadalt, a fiúk elmaradtak a várakozástól, a Farkas Martin és Tomaschof Soma alkotta duó 12. lett.

Horog László

A medencében az argentinok voltak a leggyorsabbak, Korea és Spanyolország előtt, a volános Farkas Martin és a fővárosi Tomashof Soma a 10. időt úszta a 19 duót felvonultató mezőnyben. Vívásban a fehéroroszok voltak a legjobbak, a mieink 4. helyen, plusszal zártak: 20 tust adtak és 16-ot kaptak. A lovaglás során az oroszok voltak a legmagabiztosabbak, a magyarok a 16. helyen zártak négylábú társaikkal, előzőleg a kazahok ültek ezen lovakon és elbizonytalanították a patásokat. Tomaschof egy akadályt vert, ezt tette Farkas is, valamint utóbbinak akadt egy kitörése, ezért is büntetőpontok jártak. Következett a záró futás és lövészet, a fiúk a 12. helyről rajtoltak, feljöttek a 9. helyre, majd visszacsúsztak.

A lovagláson sok minden eldőlt a szerdai napon Fotó: Molnár Artúr

Tomashof utolsó lövészete nem sikerült a várakozásoknak megfelelően. Nyert Dél-Korea, Spanyolország és Fehéroroszország előtt, a mieink a 12. pozícióban értek célba.

- Csalódott vagyok, úgy gondoltam, éremért fogunk harcolni. Az első két számmal nem volt gond, a lovaglás átrendezte a mezőnyt - közölte a volános Farkas Martin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!