Sport

2017.08.09. 19:15

Fuksz Bence negyedik helyen zárt a Kakucsringi hőségben

KAKUCS Fuksz Bence a ralikrossz Swift Junior Kupában ismét megmutatta, hogy hiába csak tizenhárom éves, elképesztő teljesítményre képes a volán mögött.

Szupkai Gábor

A hétvége igazi nyári hőségben telt, csak a legvége torkollott viharba, ám addigra a junior pilóták pont befejezték a futamokat. - A víkendet a KakucsRingen versenyezve töltöttük. Elképesztő meleg volt, hőmérőket raktunk az autóba, és nem ment 50 fok alá a hőmérséklet a Suzukiban. Nem kezdtünk jól, Bence nagyon elrontotta a rajtot az első előfutamban, és csak egy hetedik időt hozott. Az első nap második előfutamában sikerült javítani, de még mindig nem volt az igazi. Viszont amikor igazán kellett, akkor jó versenyzőhöz méltón megmutatta mit tud és összeszedte magát. A harmadik futamban keményen odalépett a gázpedálra és az elődöntős futam második sorába jutott, ötödik helyről startolhatott. Itt az első háromban kellett végezni a döntőbe jutáshoz, viszont ekkor már ez sem okozott gondot, a fináléban pedig végül a negyedik pozíciót sikerült megcsípnünk - mesélte a pilóta édesapja, Fuksz Csaba. Ezen a hétvégén pedig az égiek is segítették a versenyzőket, nem történt komolyabb baleset és meghibásodás sem.

Fuksz Bence (piros autóban) ezen a hétvégén is tövig nyomta a gázpedált Fotó: a versenyző felvételei

- Szerencsére megúsztuk komolyabb technikai hibák nélkül. Előzésnél a sárvédő kicsit behorpadt, meg ehhez hasonló apróbb koccanások. Mindenki attól tartott, hogy a nagy melegben sok baleset lesz, de jól bírta mindenkinél a technika és a sofőrök is. Csak néhányszor kellett menteni. Itt ugye elindul a verseny és a következő futam résztvevői már állnak is fel a rajthoz. Ilyenkor ha baleset történik, piros zászló, megállítják a versenyt, míg mentik az összetört autókat, és addig a rajtrácson állnak a többiek. Az autó ugye beindítva, az aszfalt 60 fokos és nyomja magából a meleget, beöltözve ez nem a legkellemesebb időtöltés. De szerencsére ilyenbe csak egyszer futottunk bele - mesélte Fuksz Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!