Sport

2017.08.10. 18:50

Dinamikus edzőmeccset játszott a Kohász kézilabdacsapat Szeged ellen

DUNAÚJVÁROS Rekkenő hőség fogadta csütörtök délután a Dunaújváros Sportcsarnokban a két női kézilabdacsapatot.

Jankó Árpád

A Szeged NB I B-s együttese jött Dunaújvárosba edzőmérkőzést játszani. A mérkőzést a Kohász nagy lendülettel kezdte el. Rendkívül gyors játékkal szerezte egymás után a góljait, és a szegedi szakvezető már a hetedik percben 6-1-nél időt is kért.

Ez sokat nem változtatott az álláson, mert folyamatosan nőtt a dunaújvárosiak előnye. Különösen Grosch és Szekerczés termelte a gólokat. A 28. percben megszületett a közte tíz is. (19-9) Végül az első félidő végén a hazai csapat 20-11-re vezetett. A második félidőben várható volt, hogy György László szinte kicseréli az egész csapatát. Így is történt. A mester minden játékosának adott lehetőséget a bizonyításra. Cifra Anita, Takács Dusmáta, Bouti Fruzsina, Csapó Kyra kapus, Moutsogianni, Kovács Anna, Monori Orsolya is pályára lépett. De cserélt a Szeged csapata is. Ezt a félidőt is gyors tempóban kezdte a dunaújvárosi együttes. A dinamikus, kemény játékban szerezték a gólokat a hazai játékosok, de az is igaz, hogy a szegedi együttes is megtalálta a módját a góllövésre. Az iramra sem lehetett panasz, és ne feledjük, hogy a szegedi együttes rutinos, jó képességű kézilabdázókat igazolt, többen Dunaújvárosban is kézilabdáztak. Nagy Éva kapuson kívül Berta Nikolett, Gindeli Panna és régebben még Szepesi Ivett is játszott Dunaújvárosban. A kétszáz néző görnyedezett a nagy hőségben, a parkettán pedig rohantak az ellenfél kapuja felé a kézilabdázók. Mindez kegyetlen feladat volt., de becsülettel küzdött mindkét együttes.

Dombi Luca két gólt szerzett a mérkőzésen Fotó: Ady Géza

A végén már mind a két csapat felforgatott összeállításban kézilabdázott. A D. Kohász dobálta továbbra is a gólokat, de a szegedi huszonhat dobott gól a lefújáskor a vendégcsapatot dicséri. Élvezetes játékot láthatott a közönség.

György László: - Csak szakaszokban voltam elégedett játékunk tempójával. De ugyanezt mondhatom a támadásainkra is. Egyszóval: támadásban és védekezésben is többet várok a csapattól.

A D. Kohász ma Székesfehérváron lép pályára. a Mihalovce (szlovák) csapat ellen, szombaton pedig a házigazda Fehérvár csapattal. Ez is egy előkészületi torna lesz.

Dunaújvárosi Kohász - Szeged KKSE 40-26 (20-11)

Dunaújváros Sportcsarnok, 200 néző.

D. Kohász: Tomasevics - Grosch 6, Szekerczés 11 (5), Nick, Szalai 3, Micijevic 4, Kazai 3. Csere: Csapó (kapus), Monori 2, Takács D. 2, Dombi 2, Bouti 2, Kovács A. 3, Cifra , Molnár 2, Moutsogianni. Edző: György László.

Szeged: Nagy É., Dobó (kapusok), Szepesi, Berta, Dajka, Bárány, Homoki. Bató, Scheffer , Speth, Miklós, Molnár, Molnár I., Mikó, Gindeli, Egervári, Kozma. Edző: Bakó Botond.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!