Belföld

2017.08.10. 17:09

Vona nem szívesen látott vendég Bugacon

BUGAC Már nem invitálja szimpatizánsait a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző eseményére a Jobbik.

Mediaworks-összeállítás


A Bács-Kiskun megyei Bugacon ma kezdődő háromnapos rendezvénysorozattal, az Ősök Napjával kapcsolatban teljes csend van a párthoz köthető médiafelületeken, közösségi oldalakon.Sőt még az esemény hétfői sajtótájékoztatóját is elhallgatták, a párt lapjai már említésre méltónak sem tartották a 150 ezer látogatót vonzó magyar hagyományőrző rendezvényt, amelyen számos olyan program lesz, mint tradicionális seregszemle, harci bemutatók, lovasversenyek és vetélkedők, íjászprogramok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei programok.Korábban Vona Gábor pártja volt az egyik legnagyobb médiapartnere a bugaci eseménynek, és a rendezvényekre jobbikos politikusok is ellátogattak, sőt szakpolitikai kérdésekben fel is szólaltak az előadósátorban. A párt országosan terjesztett ingyenes lapja az elmúlt években külön bugaci számmal készült az eseményre. A Kurultájt és az Ősök Napját szervező Magyar-Turán Alapítvány és a Jobbik között még tavaly ősszel romlott meg a viszony.

Bíró András Zsolt, a rendezvények fő szervezője ugyanis kritizálta Vona Gábor pártelnököt, amiért összeállt a baloldallal és megakadályozták azt az alkotmánymódosítást, amely megtiltotta volna a migránsok Magyarországra való betelepítését. Akkoriban a Jobbik értelmiségi holdudvarának számos emblematikus személye elhatárolódott Vonától, mint például Raffay Ernő történész, volt honvédelmi államtitkár, Tóth Gy. László egykori miniszterelnöki főtanácsadó, vagy Borbély Zsolt Attila, a Jobbik korábbi nemzetpolitikai kabinetvezetője.Ezt követően tovább mélyítette a feszültséget, hogy Vona Gábor valótlanságot állított a kritikusokról. A Hír TV-ben azt mondta, az érintett személyek közül többen felhívták azzal, hogy kiforgatták a mondataikat, nem bíráltak és elnézést kértek tőle. Később kiderült, a Jobbik elnöke konkrétan hazudott. Az értelmiségiek kivétel nélkül megerősítették a Magyar Időknek korábbi nyilatkozataikat, és leszögezték, eszük ágában sem volt telefonon elnézést kérni.

Címkék#Vona Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!