Sport

2017.08.10. 19:45

Ragaszkodik a csapathoz - 32 éve került Csucsánszky Zoltán a Videotonhoz

SZÉKESFEHÉVÁR Csucsánszky Zoltán több mint harminc éve lett a "Videoton család" tagja, bár néha elsodorta Fehérvártól az élet, mindig visszatért, és jelenleg is itt dolgozik.

Káldor András

- Miről álmodott annak idején gyerekként Szigetújfaluban?

- A fociról! Nekem gyerekkoromban is a futball volt az életem, a pályától ötven méterre laktunk, az akkori gyerekeknek a foci volt az első számú szenvedélyük. Megszállottan a labda bűvöletében éltem, és szerettem volna nagyon jó labdarúgó lenni.

- 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben, méghozzá úgy, hogy gólt lőtt a Fradinak!

- Engem is meglepett, hiszen még középiskolás voltam, de a sok sérült és beteg miatt a Csepel vezetői szóltak, hogy szükség van rám. A kispadon kezdtem, de később szerepet kaptam, és megboldogult, szegény Zsiborás Gábort egy találattal felavattam. Óriási élmény volt, mert az akkori Csepel remek erőkből, állt, és őszi elsőként fordult.

Csucsánszky Zoltán a 80-as évek egyik legjobb irányítója volt, ma az U19-es csapat edzője Fotó:vidi.hu

- Az UEFA Kupa-menetelés után került Fehérvárra, könnyen ment a beilleszkedés az akkori sikercsapatba?

- Igen, mert tisztában voltam vele, hogy milyen játékosok közé jöttem, kivártam a soromat, nem voltam türelmetlen. A játékommal elfogadtattam magam mind a fiúk, mind a szurkolók körében, mivel fiatal korom ellenére már kétéves első osztályú tapasztalatom volt. Ez meghatározta a jövőmet, mert megszerettem a várost, és ezért nem is akartam innen elmenni, és maradtam itt.

- Hat évig volt a csapat stabil tagja, hogyan gondol vissza ezekre az évekre?

- Sokat kellett dolgozni, hogy beverekedjem magam a csapatba, ez nagyjából sikerült is. A Kaszás Gábor-féle csapattal értük el a legszebb eredményeket, jól ment nekem is, mert a Népsport az Év Játékosának választott. Válogatott lettem, befértem a Détári Lajos, Bognár György által fémjelzett rendkívül nívós együttesbe.

- Idejekorán kipróbálhatta volna magát légiósként is, de ezt egy sérülés derékba törte!

- Soha nem azt néztem, hogy hol futballozhatok, én élvezni akartam a játékot. Lehetőségem volt, hogy kipróbáljam magam a Coventry Citynél, de ott egy szerencsétlen mozdulatnál keresztszalag-sérülést szenvedtem. Hosszú idő után tudtam visszatérni, és ezzel meghiúsult a külföldi karrierem.

- Tíz évet töltött Ausztriában, itt már készült az aktív pályafutása utáni életre?

- Itthon a futball eléggé szövevényes volt akkor, kaptam egy lehetőséget Ausztriában játékos-edzőként. A futball mellett szerettem volna edzőként dolgozni, ezért tanfolyamokat végeztem el.

- Miután hazatért, több helyen is dolgozott, de a biztos pont mindig a Vidi volt.

- Némi kitérővel Veszprémben, és Móron is edzősködem, de a Videoton az, ahol én itthon vagyok, itt érzem jól magam!

- Mit szól a csapat teljesítményéhez a kupában, bejuthatnak a csoportkörbe?

- Bravúros teljesítmény után vagyunk, nagyon nehéz mérkőzés vár a csapatra Belgrádban, ám olyan játékkal, mint az előző meccsen reális esélyük lehet. Az mindenképpen jó, hogy zárt kapus meccs lesz, itthon, pedig a szurkolók komoly plusz adhatnak.

- Évek óta a Videoton legidősebb utánpótlás csapatait vezeti, milyen a feltörekvő generáció?

- Sok tehetségünk van, sokat fejlődtünk infrastruktúra terén, egyre jobb körülmények között dolgozhatunk. Rengeteg lemaradásunk volt az élcsapatokhoz képest, ezt próbáljuk szűkíteni, és ez meglátszik az eredményeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!