Sport

2017.08.11. 18:35

Jöhet az Európa-bajnokság - Danicser Anita: egyéni csúcs után egy ezüstérem

ZALAEGERSZEG Danicser Anita, a ZTE Súlyemelő Klub nagykanizsai illetőségű versenyzője nyáron sem pihen: legutóbb Siófokon ért el remek eredményeket.

Jóna István

Előbb a BioTechUSA Beach Body - Mindenki Súlyt Emel Kupán vett részt, ahol a felnőtt 90 kg-os súlycsoportban 6 jó gyakorlattal zárt. Szakításban 55, lökésben pedig 66 kilogrammot teljesített, az összetett 121 kg pedig egyéni csúcsot jelentett számára. A viadalon dr. Kovács Zoltán olimpikon volt a versenybíró, Nagy Ákos erősember, kétszeres junior világbajnok súlyemelő pedig a verseny főigazgatója. A zalai súlyemelő felkészülését testvére, Danicser Ferenc segítette.

Danicser Anita újra megmérette magát erőemelésben is - Fotó: DF

Egy hét sem telt bele, és újra siófokon mérettette meg magát Anita, méghozzá régi sportágában indulva: korábban ugyanis erőemelő volt, amit szintén versenyszerűen űzött. A Scitec Raw Power 2017 - Felhúzó Kupát augusztus 4-én rendezték meg több korcsoportban. Anita a +80 kg-os felnőtt női Open SHW kategóriában versenyzett. A viadalon három jó gyakorlattal 145 kg-ot teljesített, amivel ezüstérmet szerzett.

A két sikeres verseny után kicsit felszabadulva újabb kihívásra készül, ugyanis augusztus 19-én a svédországi Masters Eb-n versenyez majd, Halmstadtban. Az Európa-bajnokságon a 35 éves korcsoport 90 kg-os versenyében szeretne minél jobb eredményt elérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!