Sport

2017.08.13. 16:55

Spartan: Balogh Antonella Európa-bajnokságon indulhat

ZALAEGERSZEG A lengyelországi Krynica festői környékén rendezték meg július végén a Spartan Race Krynicai Trifecta viadalt. A zalaegerszegi Spartan Race Trainig Group csapata 15 fővel vágott neki a külhoni kalandnak.

Jóna István

- Hosszú út vezetett Krynicáig. Már decemberben megnyitották a nevezést a megmérettetésre, és január óta folyamatosan edzettünk, versenyeken mérettettük meg magunkat, hogy a lengyel hegyeket meghódítsuk - emlékezett a csapat vezetője és felkészítője, Németh Gábor.

A két napon három versenyt rendeztek, ezek együttes teljesítése volt a célja a zalai alakulatnak. Az első napon a Beast versenyt rendezték, ami 21 kilométeres távot jelentett, több mint 30 akadállyal nehezítve. A település sípályáin kialakított terepen 1400 méter szintkülönbséggel kellett megküzdeniük az indulóknak. Beszámolóik szerint a homokzsákcipelés vette ki a legtöbb erőt belőlük.

A zalaegerszegi Spartan Race Trainig Group csapata Lengyelországban Fotó: SRTG

- Az akadályok nagyjából ismertek voltak, de így is tele volt izgalmakkal a pálya - folytatta Németh Gábor. - Dombok és lejtők követték egymást, valamint patakok szegélyezték a versenyzők útját. Az akadályokat nézve volt gumival a lábon ugrálás palánkmászással, homokzsákcipelés a hegyen felfelé, az A cargo, Olümposz, slim wall, palánkok, vizes árok, balance hegyek, Z fal, majomlétra, kötélmászás vizes árokból, drót alatt kúszás és hasonló finomságok.

Az első napot sikerrel vette mindenki és gyors regenerálódást követően a második napon a super (16km+24 akadály) és a sprint (7km+20akadály) számok vártak a versenyzőkre. A délelőtti super futamot sikerült könnyedén meghódítaniuk, majd a délutáni sprint számot már kicsit nehezen és fáradtan, de teljesítette a lelkes csapat. A 15 versenyző 2 nap alatt 50 km pályát küzdött le, megannyi akadállyal. Célba érve mintegy 10 kg érmet akasztottak a nyakunkba, ezzel is érzékeltetve, hogy milyen kemény versenyen teljesítettek.

A maroknyi csapat elmondhatja, hogy egy hétvége alatt teljesítette a három versenyszámot, így megszerezte a Lengyelország Trifecta érmet. Céljuk, hogy az október 22-i Eplényi Beast versenyen begyűjtsék a magyarországi Trifecta érmet is. Emellett a lengyelországi szereplés Eb-kvalifikációt is ért Balogh Antonellának, aki így szeptember 16-17-én, több távon is képviselheti Zalaegerszeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!