Belföld

2017.08.14. 06:58

Mindjárt suli! Íme néhány hasznos tanács, hogy stresszmentesen induljon a tanév

Nemsokára vége a gyerkőc önfeledt nyári szünetének: segítünk, hogy gond nélkül felkészíthesse az iskolakezdésre!

Bár még egy rövid ideig a csemeték kiélvezhetik a nyarat, nemsokára azonban már nekik is iskolába kell menniük. A tanévkezdés komoly fejtörést okozhat a szülőknek, ám az alábbi tanácsok megszívlelése esetén nem érheti nagy meglepetés. Írásunkhoz a Blikk cikkéből gyűjtöttünk.

1. Szoktassa vissza a tanévben követendő napirendre!

Nyáron egy kicsit lazulhat a család napirendje, a gyereknek nem kell olyan korán kelnie és feküdnie, így éles váltást hozhat számára a szeptember. Ezt elkerülendő, jó ha szép fokozatosan már most visszaszoktatja a sulihoz igazodó rendhez, ezáltal könnyebb lesz neki is az átállás.

2. Gondoskodjon a tanszereiről időben!

Feltétlenül legyen egy listája arról, hogy mire van szükség az új tanévben. Ehhez elsőként mérjék fel, hogy mi maradt meg tavalyról és mi az, amit pótolni kell, de lehet, hogy az iskola is ad némi támpontot. Az is fontos, hogy a beszerzéshez vigye magával a csemetéjét is, hiszen így gördülékenyebben mehet a választás, és utólag sem lehet vita.

3. Csomagoljanak együtt!

Ha már megvannak a tanszerek és minden készen áll, fordítsanak gondot a füzetek, könyvek becsomagolására is! Ezt is mindenképpen együtt végezzék el, így ugyanis egy kötelező feladatból jó mókát, remek közös családi programot alakíthatnak, és közös lesz a végeredmény öröme is.

4. Hangolja rá az iskolára!

Amikor még javában tombol a nyár, kevés gyerkőc foglalkozik a suli gondolatával. A váltás okozta stresszt azonban érdemes megelőzni: beszélgessenek arról, hogy mi várható a következő időszakban, milyen szakkörökre szeretne járni, vagy akár játékos feladványokkal is felkészítheti a tanévre. Az utóbbiak nemcsak lélekben hangolják rá a csemetét az iskolára, de a későbbi szellemi terhelésre is edzik. Persze csak mértékkel terhelje!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!