Sport

2017.08.14. 15:05

Hazautazott a négyezer kézilabdás a Cell-kupáról

VESZPRÉM Véget ért a XXI. Cell-kupa, Közép-Európa második legnépesebb utánpótlás kézilabda-fesztiválja. A torna remek megyei eredményekkel zárult.

B. Virág Rita

Az idei viadalon 21 országból 78 klub és 141 csapat érkezett, vagyis közel négyezer sportoló kézilabdázott a hatnapos rendezvényen.

A Veszprém Arénában rendezett döntőket követően a fergeteges zárógála során adták át a serlegeket, és a királynék városához hű, az első helyezetteknek járó koronát is.

Öt aranyat, egy ezüstöt és két bronzérmet szereztek megyénk kézilabdázói a Cell-kupán.

Kezdjük a legifjabbakkal! Az M12 kategóriában a Gyévai István vezette Veszprémi KKFT szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben meggyőző fölénnyel, 12 góllal nyert a Sárospataki TC ellenében. A kategória legjobb játékosának a veszprémiek sportolóját, Burai Bencét választotta meg a szakértő zsűri.

Ugyanitt hatodik helyezést szerzett az Alsóörs alakulata.

Az M14-es korosztályban összesen 22 alakulat nevezett. A legjobban az Éles Kézisuli C csapata teljesített, Kovács György edző gárdája a Pick Szegedet és a német Achalmot utasította maga mögé. Az Éles KISE B az ötödik lett, az Alsóörs tizedik helyen végzett.

Az Éles Kézisuli fiataljai bebizonyították, hogy Európa legjobbjaival is felveszik a versenyt Fotó: Pesthy Márton

A legjobb játékosnak járó különdíjat a győztes együttesből Fazekas Gergő érdemelte ki.

Az M16-os kategóriában is az Éles Kézisuli foglalhatta el a dobogó tetejét Pásztor István szakvezető irányításával. A Veszprémi KKFT korosztályos csapata a negyedik lett, a Várpalotai Bányász a tizedik a 24 együttest felvonultató mezőnyből. A legjobb játékosnak Szmetán Mátét (Veszprémi KKFT) választották meg.

Tizenhárman próbáltak szerencsét az M18-as korosztályban. Itt a legjobb megyei eredményt a balatonfüredi KSE A gárdája érte el, negyedik lett.

A felnőtt férfi kategóriában körmérkőzéseket tartottak, mert mindössze négy alakulat jelentkezett. Az első helyet a Balatonfüredi KSE érdemelte ki, második helyen végzett a Várpalotai Bányász SK, harmadikon pedig a Veszprémi KKFT. A győztes balatoniakat Kárpáti Krisztián edző készítette fel.

A különdíj is Füredre került, Máthé Dominik teljesítményét ismerték el a szakemberek.

Egyetlen megyei csapat vett részt a lányok WU12-es versengésében. Az Ajkai Trampolin SE a hetedik helyet szerezte meg a küzdelmek során.

Nemesvámosi győzelemmel zárult viszont a WU14-es korosztály küzdelem sorozata. Gyetkóné Rajki Beáta edző tanítványai tajvani, román, Feröer-szigeteki ellenfeleit is legyőzve jutott az elődöntőbe, ahol a nagyhírű Debreceni Sportcentrum Sportiskolát verte, majd a döntőben a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fektette két vállra.

A legjobb játékos különdíját a győztes Bajnok DSE kézilabdása, Barzca Kira vehette át.

Az AFKC Várpalota a 15., a KK Ajka a 16. helyet érte el.

A WU16-os korcsoportban a KK Ajka nevezett a megyéből, amely a tizenharmadik helyet érte el.

A WU18-asoknál nem volt Veszprém megyei induló.

A felnőtt hölgyeknél négyen csatároztak a minél jobb helyezésekért. Itt végül a Székelyudvarhely diadalmaskodott, a Veszprémi Pannon SE Erdélyi Tamás vezetésével a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!