Életmód

2017.08.14. 13:16

Inkább szteviát a cukor helyett

A természetgyógyász ajánlja, hogy ha csak egy virágcserépnyi helyünk van is, tartsunk otthon szteviát, azaz jázminpakócát, amellyel sok esetben meglepően sikeresen kiválthatjuk a szervezetre káros cukrot.

Tóth B. Zsuzsa

A rendkívül édes levelű növényt ma már minden kertészetben beszerezhetjük fillérekért és megfelelő tartással sok értékes levelet szüretelhetünk róla egy nyár alatt is. A megszárított, összezúzott levelekkel édesíthetjük a teánkat, de fokozatosan emeljük a mennyiséget, nagyon kevésre lesz szükségünk, mert a levelek meglepően édesek. A szárított levelekkel édesíthetünk például gyümölcslevest, kásákat, főzelékeket, lekvárokat, süteményeket, azokba belekeverve. A sütemények esetében célszerű a töltelékbe keverni a szteviát. A levelekből oldatot is készíthetünk, ha felforralt, langyosra hűtött vízben áztatjuk legalább 12 órán át. Leszűrjük és a leveleket újra beáztatjuk egy másik adag vízbe, majd a két vizet összeöntjük. Természetesen minél kevesebb vízbe áztatunk több levelet, annál töményebb lesz az oldat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!