Állatvilág

2017.08.16. 16:25

Példás állatvédő összefogás mentett életeket Vas megyében

CELLDÖMÖLK, SZOMBATHELY - Csont és bőr kutyusokat fogtak be Celldömölk környékén a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány tagjai. Néhányukat a Fekete István Állatvédő Egyesület, másokat a Kölyökmentők vettek gondozásukba.

Vadas Krisztina

Először úgy sejtették, hogy négy kölyök kóborol a Celldömölk melletti mezőn. Az állatvédők áldozatos munkájának eredményeképpen hamarosan sikerült befogni őket, ám kiderült: nem négyen, hanem hatan vannak. A kis vizsla keverékeket nagyon rossz állapotban találták meg, mindegyik csont és bőr volt, emellett bolhák és férgek kínozták őket. Négy kan és két szuka menekült meg: a vépi Kölyökmentők és a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület (FIÁE) vette őket a gondozásába.

Mouse állapota nagyon rossz volt megtalálásakor, azóta valamelyest javult Fotó: SKMKA

Apránként etetik őket, a parazitamentesítésüket elvégezték. Az emberben a borzalmak ellenére is bíznak, még a legfélénkebb is feloldódott rövid idő után.

Mickey és Mouse a befogásuk után nem sokkal Fotó: SKMKA

Ám a történet itt nem ért véget, a biztonság kedvéért az állatvédők továbbra is kint hagyták a csapdát, amellyel a kutyákat befogták. Meglepődve tapasztalták, hogy egy újabb, hetedik kölyök is besétált - szintén a FIÁE-hez került.

Pörgönc a hetedikként megtalált kutyus Fotó: SKMKA

A Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány állatvédői azt kérik a kölykök eredeti "gazdájától", hogy jelentkezzen náluk. Következmények nélkül csak annyit kérnek, hadd ivartalanítsák az anyakutyát, hogy máskor ilyen szörnyűség ne történhessen meg. Emellett, ha bárkinek tudomása van arról, honnan származnak a kölykök, a bejelentő névtelenségének megőrzése mellett várják az információkat.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!