Sport

2017.08.16. 18:26

Perl hazatért a Falcóba!

SZOMBATHELY Teljesült a Falco-szurkolók álma, a sárga-fekete kosárlabdaklub visszaigazolta Olaszországból a korábbi közönségkedvencet, Perl Zoltánt - ezzel teljes a csapat 2017/2018-as kerete.

Tóth Gábor

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap, hogy két Olaszországban (Orlandina Basket, Treviso Basket) töltött év után visszatért nevelőegyesületébe, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatába Perl Zoltán.

A sajtótájékoztató felvezetéseként Gráczer György ügyvezető felidézte az elmúlt hetek, hónapok történéseit. A tavalyi sikercsapat együtt tartása tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy még áprilisban meghosszabbították a vezető-edző, Srecko Sekulovic szerződését - majd egyre gyűltek a további aláírások. Az ezüstérmes gárdából Darrin Govens, Ivan Zigeranovic, Aleksandar Pustahvar, Tóth Norbert, Váradi Benedek, Durázi Krisztofer, Kovács Bence és Hódi Patrik maradt sárga-fekete mezben. Új igazolásként Kucsora Csaba (MAFC), Julian Norfleet (ZTE) és Milos Borisov (Szolnok) csatlakozott a szombathelyiekhez. Végül a várva várt Perl Zoltán is megérkezett.

- Ezzel teljes a keretünk - szögezte le Gráczer György. - Nagyon örülünk, hogy Perl Zoli végül minket választott. Egy saját nevelésű játékosunk tér vissza hozzánk. Személyében egy minőségi, két év olaszországi légióskodás tapasztalatával felvértezett, válogatott szintű játékossal erősödött a keretünk.

Balról Srecko Sekulovic, Perl Zoltán, Gráczer György - és a 9-es számú mez Fotó: Unger Tamás

- Jól éreztem magam Olaszországban, de Szombathely, a Falco mindig is hiányzott kicsit - árulta el Perl Zoltán, aki Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány engedélyével vehetett részt személyesen a sajtótájékoztatón. - A szombathelyi klubvezetőkkel, játékosokkal egyébként az elmúlt két évben végig tartottam a kapcsolatot, a Falco sokszor keresett, kitartóan hívott. Most lejárt a szerződésem Olaszországban, így nagyobb lett a mozgásterem. Voltak érdeklődések irántam külföldről és Magyarországról is - itthon a Falco elsőbbséget élvezett. Ráadásul türelmes volt, várt rám, éreztem, hogy nagyon akar. Így örömmel írtam alá a szerződésémet. Erős csapat alakul Szombathelyen, amely komoly célokért küzdhet. Rá-adásul a klub indul a nemzetközi kupában, ez is plusz motivációt jelent számomra. Szeretném, ha a csapat egy emlékezetes szezont futna - én pedig megpróbálom ezt minél jobb játékkal segíteni.

- Zoli volt a kirakósunk utolsó darabja, örülök, hogy megérkezett - fogalmazott elégedetten Srecko Sekulovic vezetőedző. - Köszönöm a városnak, a klubnak, hogy ez az igazolás megvalósulhatott. Nagyon akartuk Zolit, ő volt az első opció. Minőségi magyar játékossal erősödött a keretünk, biztos vagyok abban, hogy nagy segítségünkre lesz. Sikerült egy erős keretet összehoznunk, képesek lehetünk egy szép eredmény elérésére.

A tulajdonos szombathelyi önkormányzat képviseletében Molnár Miklós alpolgármester elsőként megköszönte a csapatnak a tavalyi szép eredményt, hogy ismét kosárlabdalázzal fertőzte meg a vasi megyeszékhelyt. Majd a támogatóknak - kicsiknek és nagyoknak - mondott köszönetet, hogy ilyen erős keret jöhetett össze a 2017/2018-as szezonra. Büszkén emelte ki, hogy a Falcóban milyen sok a saját nevelésű - nincs még egy ilyen csapat az NB I-es mezőnyben. Végezetül megjegyezte, hogy a Falco az előttünk álló idénynek is stabil anyagi helyzetben fut neki.

A Falco felülgyelő bizottságát képviselő Lendvai Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy a játékoskeret már augusztus közepén összeállt - erre nem mostanában volt példa. Lendvai Ferenc is arra számít, hogy eredményes szezon előtt áll a csapat.

Elhangzott, hogy a Sopronba távozó Váradi Kornél helyére megtalálta az új másod-edzőt a klub. Srecko Sekulovic javaslatára a 33 esztendős, újvidéki származású, anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkező Milos Konakov érkezik a stábba augusztus végén. A szakember a Szerbiában megszerezhető legmagasabb edzői végzettséggel bír, korábban dolgozott a Podgorica, a Vojvodina és a Novi Sad utánpótláscsapatainál.

A sajtótájékoztató zárásaként Perl Zoltán visszakapta a korábban viselt 9-es mezét a Falco ügyvezetőjétől.

A Falco a juniorokkal, Kucsorával, Durázival és Hódival már megkezdte a felkészülést. A légiósok augusztus végén, szeptember elején érkeznek meg. Az pedig egyelőre bizonytalan, hogy a magyar válogatott játékosai (Váradi, Perl, Tóth) mikor vehetik fel a munkát. tg

A Falco felkészülési menetrendje, szeptember 12., 18.00: Kaposvár-Falco. Szeptember 15-16., Sopron: Krasznai Kupa (Sopron, ZTE, Falco, osztrák csapat). Szeptember 20., 18.00: BC Komarno-Falco. Szeptember 22-23., Szombathely: 8. Horváth Zoltán Emléktorna (Paks, Fürstenfeld, Komarno, Falco). Bajnoki rajt: szeptember 30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!