Kultúra

2017.08.16. 18:26

Kőszeg: Csak a kis kert...

KŐSZEG - A Kellene Kis Kert elnevezésű, instrumentális zenét játszó zenekart is megismerhetik azok, akik az augusztusi estéken a belvárosban sétálnak.

Tersztyánszky Krisztina

Alig zárult le az Elővári sokadalom rendezvénysorozata, ahol 13 estén át 15 csapatban majdnem 120 fellépő és húsz kézműves szórakoztatta az itt megfordult mintegy 5 ezer vendéget, máris itt vannak a Főtéri Zenés Estek. Szerdától szombatig minden este könnyed nyáresti muzsika szól majd a belvárosban.

A héten a sort Mészáros Szabolcs festőművész és bandája, a Kellene Kis Kert zenekar nyitotta. Őket szombaton 18 órától hallhatjuk újra, az esti Spektrum utcabál előtt. Az együttes instrumentális zenekarként Horváth Dániel szerzeményeit játsz-sza. A basszusgitár és az ütősök mellett húros hangszerek is fontos szerepet játszanak a muzsikájukban. Horváth Dániel hegedűn és mandolinon, míg Mészáros Szabolcs ütősökön jó négy éve kezdett együtt zenélni. Szeretnek természetesen, akusztikusan megszólalni. A funky-folk stílusú, népzenei hatást is mutató csapat Nagy Olivérrel és Kulhay Andrással az idén vált teljessé. Már csak az a kis kert, az kellene még...

Idén vált teljessé a Kellene Kis Kert Fotó: Írottkő Natúrpark

Ma és holnap pedig a már korábban megismert és népszerű fiatal muzsikus, Kendik Péter zongorista lép fel ugyanitt 18 órától.

Pénteken és szombaton kézműves vásárosok csatlakoznak az "utcazenészekhez", szombaton mindezek után, 20 órától utcabál koronázza meg a napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!