Hírek

2017.08.16. 18:25

Több mint 8 millió forintot kap Vas megye

KÖRKÉP - 300 millió forintot oszt szét az Emmi a közművelődési intézmények fejlesztésére. Vas megye összesen 8 millió 639 ezer forintot kap.

Budai Dávid

Pályázati úton összesen csaknem 300 millió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azokat a települési önkormányzatokat, a-melyek közművelődési intézményt vagy közösségi színteret működtetnek.

Vas megyében 16 település részesül, összesen 8 millió 639 ezer forint támogatásban, amelynek minimális mértéke 100 ezer forint volt. Ennyit kapott Lukácsháza is, míg a legtöbb pénzt Bük és Alsóújlak nyerte. A pályázat célja a közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartása vagy felújítása, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt. A rendelet a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések, valamint a települési önkormányzatok által 2016-tól működő új közművelődési intézmény vagy közösségi színtér támogatását részesíti előnyben. Így nem véletlen, hogy a legnagyobb támogatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátor nyerte, ők csaknem 7 millió forintot kaptak.

A keretösszegre összesen egyébként 726 pályázat érkezett be, közülük 542 nyert támogatást. A nem nyertes pályázatok közül 160 pályázatnál a vállalt önrész szerinti támogatás összege nem érte el a 100 ezer forintot, ezért el kellett utasítani.

Huszonnégy pályázat pedig azért nem felelt meg, mert más hazai vagy európai uniós forrásból a pályázat tárgyával meg-egyező célra és ingatlanra öt éven belül már részesült támogatásban, illetve egyéb pályázati kritériumnak nem felelt meg, ezért a kiírás értelmében ebből a forrásból nem részesülhetett az igénylő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!