Sport

2017.08.16. 18:26

Negyeddöntős az Eb-n az U16-os válogatott

SZÓFIA - Hatalmas bravúrt vitt véghez a magyar U16-os fiú kosárlabda-válogatott a korosztály B divíziós Európa-bajnokságának utolsó csoportkörében: hátrányból az utolsó negyedben megfordította a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzést és bejutott a negyeddöntőbe.

Horvát Erika

Szerdán éjszakába nyúlott az Eb C csoportjának utolsó mérkőzése, a Magyarország- Bosznia-Hercegovina találkozó. A tét a csoport második helyének megszerzése, azaz a negyeddöntőbe jutás volt.

Váradi Attila vezetőedző tart eligazítást a magyar csapatnak. Szemben Verasztó Péter (11), Dokmanovic Milán (20), a vasi különítmény tagja még Tanai Zoltán gyúró (balra), Kiss Benedek (a padon balról, takarva) és mellette Hencsey Tamás edző is Fotó: fiba.com

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 79-65 (16-18, 9-17, 22-17, 32-13).

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a folytatásban azonban a bosnyákok agresszív védekezéssel, gyors támadásokkal érvényesítette fizikális fölényét és a félidő végére tíz pontra növelte előnyét (25-35). A nagyszünet után is a bosnyákok maradtak fölényben, már 15 ponttal is vezettek, de a harmadik etap végére az egyre jobban védekező magyar csapat 5 pontra csökkentette hátrányát. Az utolsó negyedben igazi csapatmunkával, jó egyéni teljesítményekkel a vezetést is átvette és 14 ponttal múlta felül a bosnyák együttest. A magyarok legeredményesebbje Filipovity Péter volt 17/3 ponttal. A vasiak közül a csapatkapitány Verasztó Péter 8/3 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal, Dokmanovic Milán 8 ponttal, 7 lepattanóval és 2 gólpasszal, Kiss Benedek 2 ponttal járult hozzá a győzelemhez. A siker azt jelenti, hogy a Váradi Attila vezette együttes bejutott a legjobb nyolc közé.

A B divíziós Eb C csoportjának végeredménye: 1. Csehország 5 győzelem/1 vereség 10 pont, 2. Magyarország 4/1 9 pont, 3. Bosznia-Hercegovina 3/2 8, 4. Írország 2/3 7, 5. Szlovákia 1/4 6, 6. Norvégia 0/5 5.

Szerdán szünnap volt, a negyeddöntőket csütörtökön játsszák. A magyarok a D csoport első helyezettjével, Nagy-Britanniával találkoznak a legjobb négy közé jutásért 16 órakor. A további párosítás: Görögország-Ukrajna, Hollandia-Belgium, Csehország-
Grúzia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!