Külföld

2017.08.17. 16:15

Emberek közé hajtott egy teherautó Barcelonában! - Videóval (Folyamatosan frissül!)

Késő délután Barcelona szívében, La Ramblán egy fehér furgon hajtott a tömegbe. Egyelőre nem tudni hányan sérültek meg, ez a város legzsúfoltabb sétálóutcája, valószínűleg sokan.

Szemtanúk szerint a kocsi a sétálóutca egyik végénél hajtott fel a zsúfolt útra, majd nagy sebességgel megindult. Az emberek jajveszékelve menekültek, több gyalogost elgázolt a kocsi. Többen épp a lámpánál akartak átmenni, amikor elgázolta őket a fehér furgon.

Végül egy újságárus bódéjának csapódott neki, az út másik oldalán - írja az origo.hu.

Legalább 12 mentő érkezett a helyszínre, ahol szemtanúk szerint mindenhol járókelők hevernek a földön. A helyszínt lezárták és kiürítették. Bezártak minden üzletet és lezárták a szállodákat is. A metró és a vasútállomás is bezárt

A barcelonai rendőrség terrortámadásként kezelik az esetet, mivel a sofőr elmenekült a helyszínről - írja a Metro.co.uk. A lap információi szerint két fegyveres berontott a város központjában lévő egyik étterembe, és túszul ejtették a vendégeket.

Frissítés:

2017.08.17.

18:20:

Az Espana Diario információi szerint a sofőr egy marokkói származású, körülbelül 170 cm magas férfi lehetett, aki fehér pólót viselt.

18:32:

Egy áldozat számolt be a helyi médiának az esetről. Nyilatkozata szerint a helyzet rendkívül feszült volt. Minden környező üzletet evakuláltak. A sürgősségi szolgálatok szerint a területet lezárták és minden tömegközlekedés megállt.

18:56:

A helyi rendőrség megerősítette, hogy ez egy terrortámadás volt. Megerősítették, hogy egy személy meghalt, összesen 17 ember sérült, 7-en pedig súlyos sérüléssel kórházban vannak. A rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy kerüljék el a helyet.

19:19:

Már 32 sebesültről tudnak a hatóságok.

20:00:

13 halottról és több mint 50 sérültről számoltak be.

2017.08.18.

19:10:

A barcelonai gázolásos merénylet feltételezett értelmi szerzője és elkövetője, Moussa Oukabir a Cambrilsban pénteki hajnalban lelőtt öt terrorista egyike - jelentette péntek este több spanyol sajtóorgánum.

Több újság is azt írja, hogy ezt a rendőrségen is megerősítették, de hivatalos közleményt erről egyelőre nem adtak ki. -írja az MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!