Hírek

2017.08.17. 18:55

Helyben intézhetik az ügyeiket a bükiek - megnyílt Vas megye 13. kormányablaka

BÜK - A városházával szemben, újonnan épített épületben kapott helyet a büki kormányablak: összefogás és kitartó munka gyümölcseként avathatták fel csütörtökön.

Vadas Krisztina

Még tavaly készült el a városházával szemben, a Torkos soron az önkormányzat új épülete. A kétszintes építmény több funkciót lát el. Az alapterülete háromszáz négyzetméter, de mivel a padlásteret is raktárrá alakították, csaknem hatszáz négyzetmétert tudnak hasznosítani. Az épületet többfunkciósra tervezték: itt kaptak helyet az önkormányzati cégek, szervezetek, intézmények raktárai, valamint a kormányablakot is itt alakították ki.

Az avatóünnepségen Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte: a tizenharmadik, büki intézmény megnyitója különleges, ugyanis azt nem kormányzati forrásból építették. A hivatal és az önkormányzat koprodukciójából jött létre a régóta vágyott intézmény. A kormánymegbízott elmondta, mennyire kihasznált a jelenleg működő 12 vasi kormány-ablak: 2016-ban 287 ezer ügyfél fordult meg a helyiségekben, 345 ezer ügyet intéztek el - volt, akinek több dolga is akadt az államigazgatással. 2017 első félévében 162 ezer ügyfél 191 ezer ügyben kereste fel a kormányablakokat - jól látszik, hogy idén túlszárnyalják az előző évi adatokat. Harangozó Bertalan szerint ez annak is köszönhető, hogy az elintézhető ügyek száma is folyamatosan nő.

Dr. Kapiller Sarolta, dr. Németh Sándor, Ágh Péter és Harangozó Bertalan az átadási ünnepségen Fotó: Unger Tamás

- A most megnyitott kormányablak jól mutatja a város áldozatkészségét a lakói és a vendégei iránt - zárta beszédét Harangozó Bertalan.

- Külön öröm, hogy Bük várossá válásának tizedik évfordulóján avathatjuk fel a kormányablakot - mondta dr. Németh Sándor polgármester.

Korábban nem volt okmányiroda a településen, eddig pedig nem volt lehetőség arra, hogy méltó épülete legyen a kormányablaknak. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt
- hangsúlyozta a polgármester. Dr. Németh Sándor köszönetet mondott a kormánymegbízottnak, a főigazgatónak, dr. Kapiller Sarolta járási hivatalvezetőnek, és ki-emelte Ágh Pétert, Bük országgyűlési képviselőjét is, aki biztosította a politikai támogatást.

Ágh Péter erre válaszolva megjegyezte: megtiszteltetés volt most is a bükiekért tenni, és mint mondta, bízik abban, hogy a kormányablak hozzájárul az emberek szolgálatához. - Idén tízéves a város, a kerek évfordulót számos pozitív történés koronázza meg - hangsúlyozta a képviselő, kiemelve, hogy jelentős fejlesztési támogatásokat kapott a település, melynek köszönhetően számos területen lesz előrelépés. A kormányablak minden munkanapon várja az ügyeiket intézőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!