Sport

2017.08.17. 18:40

Búcsúzik, de vissza is tér majd

ZALAEGERSZEG Újabb zalaegerszegi atlétatehetség folytatja tanulmányait külföldi egyetemen, akit a város polgármestere, Balaicz Zoltán búcsúztatott, igaz csak időlegesen: Ferenczi Melinda továbbra is a Zalaszám-ZAC színeiben versenyez a hazai viadalokon.

Jóna István

Ferenczi Melinda, a Zalaszám ZAC sportolója augusztus végétől az USA-ba teszi át székhelyét, de a tanulás mellett a versenyzést is folytatja. A szakosztály és a város vezetése a városházán búcsúzott a kiváló futótól. Az eseményen Melinda szülei mellett jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, aki bánatának adott hangot a sportoló távozását illetően, de egyben örömét is kifejezte, hogy a nevelőegyesület tagjaként továbbra is Zalaegerszeget képviseli majd a korosztályos, felnőtt hazai és külföldi versenyeken.

Szakály István, az atlétikai klub ügyvezetője igazi csapatembernek nevezte Melindát, aki 2008-óta szolgálta remek eredményekkel a klubot. Hangsúlyozta, útjaik csak részlegesen válnak el, mivel az egyetemi bajnokságokon fejlesztheti technikáját és júniustól pedig újra itthon versenyezhet zalaegerszegi színekben. Melinda a Nevada állambeli Reno városában folytatja tanulmányait az University of Nevada egyetemen gazdálkodás menedzsment szakon.

Balaicz Zoltán (középen) és Ferenczi Melinda beszélget a tegnapi búcsúztatáson - Fotó: Katona Tibor

- Régi álmom vált valóra azzal, hogy Amerikában tanulhatok. Két évvel ezelőtt keresett meg az egyik versenyen az egyetem képviselője, akivel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot. A megfelelő vizsgák letétele után sikerült felvételt nyernem a sporttal is kiemelten foglalkozó intézménybe - árulta el Ferenczi Melinda.

Melinda szeretne az egyetemi évek alatt a technikáján javítani és nagy vágya, hogy a 200 métert 24 másodpercen belül teljesíthesse. Ehhez az egyetem minden lehetőséget biztosít a számára, és ami fontos, hasonló vetélytársakat kap Amerikában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!