Sport

2017.08.17. 17:16

A celli döntőben Katus legyőzte Kristont aszteliteniszben

Szép sikert ért el, bronzérmet szerzett Szita Márton, a Celldömölki VSE-Swietelsky asztaliteniszezője a nemzetközi szövetség (ITTF) challenge-sorozatának nigériai versenyén.

Horváth Erika

Az ITTF 11 versenyből álló challenge-sorozatának afrikai állomását még nem túl sok versenyző veszi célba, ezért a nigériai rendezők meghívott külföldi játékosokkal bővítik a mezőnyt - akiknek a szövetségük fizeti a részvételi költségeit.

Szita Márton jó formában érzi magát a szeptember 16-án rajtoló bajnokság előtt Fotó: Unger Tamás

Így került a finn válogatott Oláh Benedek ajánlásával Szita Márton, a Celldömölki VSE játékosa is a szervezők látóterébe. Sajnos párosuk idő előtt búcsúzni kényszerült, de a 21 éves Szita Marci egyéniben az elődöntőbe is bejutott. Az ötből három ellenfele nigériai volt. Egy 4:0-s győzelem után 4:1 következett, majd egyiptomi riválisát 4:2-re múlta felül. A negyeddöntőben éppen Oláh volt az ellenfele, akit nagy csatában 4:3-ra győzött le. A döntőtől a későbbi első helyezett, a nigériai Omar Asszar ütötte el 4:1-re. Szita így harmadik lett.

A Heves megyei Füzes-abonyban 6. alkalommal rendezték meg a sportágat népszerűsítő TFS-HMATSZ Kupát. Két, nemrégiben a celliekhez igazolt játékos vívta a döntőt, melyben az NB I-es csapat tagja, Katus Krisztián bizonyult jobbnak a szuperligás együttesbe szerződtetett Kriston Dánielnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!