Külföld

2017.08.18. 05:15

Naponta megfordult a La Ramblán a Barcelonában tanuló szombathelyi Seregély Vivien

BARCELONA - A szüleit azonnal értesítette: él és minden rendben van vele, a közösségi oldalon néhány órával a terrortámadás után jelezte Seregély Vivien, biztonságban van.

Tóth Kata

Április óta tanul marketinget Barcelonában a 23 éves szombathelyi lány, aki akár a La Ramblán is tartózkodhatott volna csütörtökön este: gyakran járt ugyanis a barátaival a barcelonai főutcán, ami 15 percnyire van metróval a lakhelyétől.

A felkapott környék közlekedési csomópont; koktélbárok, éttermek várják benne a turistákat, onnan nyílik a katalán piac, a La Boqueria és onnan lehet elindulni a tengerpart irányába – ő és a társai nem egyszer fordultak meg ott az utóbbi időben. Csütörtökön késő délután otthon volt a szállásán Vivien, amikor a fehér furgon belehajtott a tömegbe a zsúfolt sétálóutcában. Éjjel többekkel beszélt, azt mondja, pánikhangulat volt először a hírek hallatán, mindenkit sokkoltak a történtek. Elterjedt annak a híre, hogy még egy támadást terveznek a Gracia negyedben – a héten fesztivál van, rengeteg látogatóval, esténként koncertekkel.

A szombathelyi lány egyébként egészen eddig nagyon jól érezte magát a katalán fővárosban: európai, costa ricai, kolumbiai, grúz, kuwaiti, argentin, szír és marokkói csoporttársai is vannak, akikkel a legnagyobb egyetértésben élték a diákok életét. Most félnek mindannyian Vivien a történtek ellenére nem tervezi, hogy februári előtt hazatér Barcelonából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!