Lóerő

2017.08.17. 15:40

Azok a csodálatos férfiemberek, az ő gördülő masináikkal! - Motoros találkozó Sárszentágotán

SÁRSZENTÁGOTA - Nincs egyesületük, klubjuk, de a motorokat nagyon szeretik. Ennyi elég is, hogy az attrakció összehozza az embereket és a vasakat - vélekedtek a népek.

V. Varga József

A népszerű motorostalálkozót már harmadik alkalommal rendezték meg a szombati falunap folytatásaként vasárnap délután a Búcsú téren. A motorszépségversenyt ügyességi kunsztok követték, a látványos, ámde nem túl csendes felvonulás a falu utcáit rótta. A rendezőség a csülkös-babgulyásos és a süteményes estebéden mindenkit vendégül látott, majd meglepetés rockkoncerttel zártak.

És az a katonai zöld színű oldalkocsis motoros erőd. Erő és megbízhatóság
Fotó: SZ

A találkozón mintegy hetven motoros regisztrált - tudtuk meg Sebestyén Zoltán polgármestertől. Megcsodálhattunk gyorsasági és krosszmotorokat, choppereket és robogókat, no meg veterán járgányokat is. A vállalkozó kedvűek különböző kategóriákban mérethették meg magukat, jobban mondva kétkerekű kedvencüket.

A kismotoros ügyességi versenyben Sebestyén Ferenc (Sárszentágota) győzött, megelőzve Fűrész Jánost (Sárkeresztúr) és Budai Rolandot (Sárkeresztúr). A nagymotorok ügyességi versenyét Harangozó József (Sárbogárd) nyerte Budai Rajmund (Sárkeresztúr) és Darab Ferenc (Sárbogárd) előtt. A zsűri a vasak szépségét is értékelte, díjazta.

És az a katonai zöld színű oldalkocsis motoros erőd. Erő és megbízhatóság
Fotó: SZ

Eredmények;

Kismotorok: 1. Molnár László (Aba), 2. ifj. Sebestyén Ferenc (Sárszentágota), 3. Sebestyén András (Sárszentágota).

Nagymotor kategória: 1. Szládicsek József (Sárkeresztes), 2. Hajdú József (Cece), 3. Mészáros László (Dég).

Veterán motorok: 1. Kéri István (Sárszentágota), 2. Németh Róbert (Sárbogárd), 3. Berta János (Kőszárhegy).

Különdíjként emléklapot kapott Lencsés László (Sárkeszi), aki egy 1915-ben gyártott Indian motorbiciklivel szerepelt.

Két kálozi motoros, Szabó Gergő és Barna Máté jótékonysági street show-val szórakoztatta a nagyérdeműt, melynek keretében balesetet szenvedett motorostársuk gyógykezelésére gyűjtöttek.

Díjat kapott Lencsés László Indian legendája
Fotó: V. Varga József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!