Kultúra

2017.08.18. 09:36

Eklektikus világzene az Óváros téren

Progresszív, elektronikus, népzenei elemekkel átszőtt világzenét hallhatott csütörtök este az Óváros téren összegyűlt közönség az Ethnofil együttes közvetítésében.

Leitner Vera

Az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ által szervezett Világjava Estek programsorozat egyéni színfoltjaként lépett színpadra a fiatal együttes, mely bátran keveri az elektronikus zenét jazzes, soulos, illetve magyar népzenei elemekkel.

 

A formáció lételeme az improvizáció, a valódi örömzene, a stílusok összemosása azok egyediségének megőrzésével, így veszprémi koncertjükön is számos hangulatot, hangzásvilágot és újszerű, a minőségi fúzióra törekvő zenei bravúrt tapasztalhattak meg a zenei csemegére vágyók. A 2008-ban alakult héttagú csapat nemcsak a hazai alternatív zenei közegben vált egyre ismertebbé, hiszen új alapokra helyezett világzenét felvonultató produkciójukkal számos európai országban megfordultak már. A Világjava Estek utolsó fellépője, a sokszínű délszláv zenét játszó Babra együttes szombat este 20 órakor lép a színpadra, a programsorozat zárásaként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!