Sport

2017.08.18. 14:55

Veszprémi sportágválasztó a petanque-tól a futsalig

VESZPRÉM Sportágválasztót szervez a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (VMTTE) augusztus 26-án az Erdész utcai sporttelepen.

B. Virág Rita

Több mint húsz sportágat is kipróbálhatnak azok, akik jövő hétvégén kilátogatnak a veszprémi sportágválasztóra.

Rajki Tamás és Kavalecz Gábor főszervezők lapunk érdeklődésére elmondták, a megyéből több sportegyesület is képviselteti magát. A hagyományosabb, közismert sportok - labdarúgás, röplabda, kosárlabda, kézilabda, futsal, atlétika, kerékpározás - mellett olyan kevésbé ismert sportágak is terítékre kerülnek, mint például a tollaslabda, az akrobatikus rock and roll, a petanque vagy a baranta is.

Az augusztus 26-ai sportágválasztóról természetesen nem hiányozhatnak majd az élvonalbeli bajnokságban szereplő 1. FC Veszprém futsalosai sem Fotó: Balogh Ákos

Kiderült, a Veszprémi Jéglovagok, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, a Veszprém Honvéd Tájfutó Egyesület, a Veszprémi Sportmászó Egyesület, a Veszprémi Torna Club, a Veszprémi Dózsa SE Veszprémi Tollaslabda SE, a Trampolin SE (floorball), az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll SE, a Herendi Judo Klub és a Veszprémi Judo SE, a Berenhidai Huszár Péter Baranta SE, a VESC női röplabda szakosztálya, az 1. Futsal Club Veszprém, és a Veszprémi Triatlon Egylet is képviselteti magát az eseményen. A kilátogatóknak érdemes lesz minél több sportágat kipróbálnia, hiszen aki legalább tíz különböző helyszínen megfordul és aláírással igazolja, hogy alávetette magát a próbának, az a nap végén nyereménysorsoláson vesz részt.

Az augusztus 26-án, 10 órakor kezdődő programok során védőnők segítik a szervezők munkáját, állapotfelmérést tartanak a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!