Sport

2017.08.18. 18:45

Vb-re készül Dévai Boglárka

SZOMBATHELY - A szövetségi kapitány szerint biztosnak tűnik az idei Európa-bajnokságon ugrásban bronzérmes Dévai Boglárka vb-szereplése.

Horváth Erika

Lassacskán a felkészülés finisébe érnek a tornászok, október 2-8. között a kanadai Montreal lesz a házigazdája az egyéni világbajnokságnak. Draskóczy Imre női szövetségi kapitány négy fővel számol a vb-re, és azt már kimondta, hogy az áprilisban, a kolozsvári Európa-bajnokságon összetett ezüstérmes dunaújvárosi Kovács Zsófia és a Szombathelyi Sportiskola ugrásban bronzérmes válogatottja, Dévai Boglárka utazó helye biztosnak tűnik.

A 18. évében járó Bogi jelenleg itthon készül Rácz Gábor és Vizer Erzsébet irányításával.

Dévai Boglárkát hamarosan láthatjuk a szombathelyi világkupán Fotó: Unger Tamás

- Bogi új ugrást tanul, és talajon is vannak új elemei. Szólóban már tudja őket, meglátjuk, hogy a világbajnokságig mit sikerül beilleszteni a gyakorlatába. Egyelőre az biztos, hogy szeptember 1-3-án országos bajnokság lesz, illetve a szeptember 8-10-én rendezendő szombathelyi világkupán ugráson és talajon mutathatja be a gyakorlatát - mondta Vizer Erzsébet, a Szombathelyi Sportiskola tornaszakosztályának vezetőedzője. - Utóbbiban a gimnasztikus elemeken nehezítettünk, az akrobatikában maradtak ugyanazok a sorok, amelyekkel az Eb-n is versenyzett.

A szombathelyi Torna Challenge Világkupán - amelyre a Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint közel száz férfi és 50 női tornászt, köztük olimpiai és világbajnokokat is neveztek - minden nemzet hat férfi és négy női versenyzőt indíthat, egy országból egy-egy szeren legfeljebb ketten indulhatnak. Dévai Bogi ezután még egy vb-főpróbát tarthat, hiszen indulhat az október 16-17-én esedékes párizsi világkupán is, A felkészülés finise pedig budapesti edzőtáborban lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!