Sport

2017.08.18. 19:16

Dr. Rosanics Péter Európa-bajnok

HALMSTAD - Négy év után ismét masters-Európa-bajnoki címet szerzett a Haladás VSE súlyemelője, dr. Rosanics Péter. Ezúttal az M50-es kategória 85 kg-os súlycsoportjában lett aranyérmes.

Horváth Erika

Ma zárul a svédországi Halmstadban a masters súlyemelők Európa-bajnoksága a világ első számú súlyzógyártója, az Eleiko vadonatúj, minden igényt kielégítő sportcsarnokában. Közel 500-an neveztek a különböző korosztályokban és súlycsoportokban, Magyarországról 13 férfi és három hölgy.

Vas megyéből dr. Rosanics Péter, a Haladás VSE emelője az M50-es korcsoport 85 kg-os súlycsoportjában lépett dobogóra - és mind a hat gyakorlatát sikerrel teljesítette. Szakításban a 85 után a 90, végül a 95 kilóval birkózott meg, majd 110, 115 és 120 kg-t lökött. A 215 kg-os összteljesítmény a nyolcfős mezőnyben az aranyérmet jelentette - dr. Rosanics Péter 2013 után lett ismét masters-Európa-bajnok.

Dr. Rosanics Péter a dobogó tetején - két arannyal a nyakában. Két érmet osztottak, mert az Eb az Eleiko nyílt nemzetközi mastersversenye is volt egyben Fotó: Kun Ágnes

- Nagy taktikai csatát vívtunk a későbbi második, fehér-orosz Aleh Minichhel és a bronzérmes svéd Lars Norennel, végül egy-egy kg döntött közöttünk - mondta a versenyről dr. Rosanics Péter. - A 215 kiló túlságosan nem nagy eredmény, viszont a teljesítményem értékét növeli, hogy a felkészülés utolsó három hetében nem tudtam edzeni, miután július végén a BioTech Beach Body Kupa súlyemelőversenyén a 125 kilós lökés közben a bal combomban részleges izomszakadást szenvedtem. A sikeres és gyors felépülésemben nagy szerepe volt Baán Istvánné fizioterápiás szakasszisztensnek, aki napi kezelésekkel segítette a gyógyulásomat. A versenyen pedig a magyar csapat részéről Réz Attila nemzetközi I. osztályú bíró segített. Nem emeltem szépen, mert értelemszerűen kíméltem a sérült oldalt, ráadásul a gyakorlatok egy részét beülés nélkül, úgymond helyből végeztem.

Rosanics Péter még elmondta, hogy jövőre a masters-Európa-bajnokságot Budapesten rendezik, a világbajnokság pedig Barcelonában lesz. Készül mindkettőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!