Sport

2017.08.18. 20:55

A legjobbak jöttek el Nagykanizsára

NAGYKANIZSA A hivatalos megnyitóval tegnap elrajtolt és augusztus 27-ig tart a Naviga M hajómodell világbajnokság a Csónakázó-tó több pályáján.

Benedek Bálint

A parton, a bírói torony mellett táborozó csapatok látványa fogadta már reggel az érdeklődőket. A rendezvénysátor alatt a gépátvétel, valamint a szigorú technikai szemle zajlott. Többek között a kínai, a német, az orosz és az angol versenyzők igyekeztek minél előbb megmutatni a hajóikat a szakértőknek, akik alaposan szemügyre vették mind a 19 kategória résztvevőit.

- Bár sok a teendő, de egyelőre nyugodtak vagyunk, hiszen néhány közelben élő magyar válogatott indulón kívül mindenki megtalálta a helyszínt - fogalmazott Lekszikov Zsolt szervező. - Akik időben érkeztek, már elkezdték tesztelni a hajóikat, ugyanis a helyi viszonyokhoz mindig más beállítást kell használni, akárcsak a Forma 1-es versenyeken. A modern kor vívmányainak és technikai fejlődésének köszönhetően legalább a rádiófrekvenciák esetében nincs már szükség a finomhangolásra.

A gépátvételkor az egerszegi Mayer Imre (fehérben), és a kanizsai Boti Ferenc készül fel a hitelesítésre a kanizsai vb pénteki, nyitónapján - Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes megnyitót a part menti színpadnál tartották, ahol felsorakoztak az indulók, valamint a város és a sportág vezetői köszöntötték a megjelenteket.

Elsőként Walter Geens a Naviga M szekciójának vezetője lépett a mikrofonhoz. Beszédében kiemelte: szervezetük kétévente nyújt lehetőséget a világ legjobbjainak küzdelmeire, s legutóbb Lengyelországban örömmel fogadták a hírt, hogy Kanizsa is megtartaná a viadalt.

- A tavalyi kontinensviadal sikere csak erősítette bennünk a hitet, hogy jól döntöttünk, amikor Zala megyébe hoztuk ezt a vb-t - tette hozzá.

Dénes Sándor polgármester elmondta: a szervező kanizsai egyesület részéről az akarat diadala ez a vb, hiszen hónapok óta küzdenek a céljaikért és a sikerért.

- Megküzdöttek azért, hogy a lehető legszebb arcát mutassa a városunk az ideérkezőknek, és megtalálták ehhez az utat akaratuk segítségével - mondta a városvezető.

Szombaton 8 órakor mind a 19 kategóriában vízre teszik hajóikat az indulók, akik több futamban, eltérő pályákon mérik össze a tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!