Programok

2017.08.18. 18:25

Augusztus 20.: programok Szent István ünnepén

Ezek a programok várják önt Vas megyében!

Vas Népe

Bük. Augusztus 20-án, 17 órakor Bük képviselő-testületének ünnepi ülésén Ágh Péter országgyűlési képviselő mond beszédet. Fellép a Sok-Szín-Pad Társulat, lesz Primadonna - Show Sudár Gyöngyvérrel, Szilágyi Évával, Fülöp Zsuzsannával.

Celldömölk. Augusztus 19-én 10 órakor az államalapításra emlékeznek és újkenyér-ünnepet tartanak a Kemenesaljai Művelődési Központ színháztermében. Ünnepi beszédet mond Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Gyöngyöshermán. Augusztus 20-án 17 órakor felszentelik és felavatják a gyöngyöshermáni haranglábat. Műsort ad a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Népdalköre és Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze.

Ikervár. Augusztus 19-én nyáresti ünnep lesz ciprusi vendégekkel. 17.30-kor az Idvezlégy Bódog Szent István Király című ünnepi megemlékezéssel indulnak a napi programok.

Jánosháza. Augusztus 19-én 8.30-kor kezdődnek a prog-ramok a Mária-kertben imával és kenyérszenteléssel. 14.20-tól a zene, a tánc és az ének veszi át a főszerepet. Fellépnek: Élő Forrás AMI, Animato Ének-együttes, Rock & Dili show, Fákete Cshumpo. 17.30-kor lesz a Városnap hivatalos megnyitója, 19 órától pedig egymást érik a koncertek: Zoltán Erika, Zanzibár, Jolly Jackers. Utána utcabál.

Körmend. Augusztus 19-én 19 órakor Harci díszben - A hagyományőrző csapatok levonulnak a Rába-partra. 19.15-kor Az igali portya - hagyo-mányőrző harci bemutató következik. 20.15-kor Fények a vízen - Rába-parti kultúrák és közösségek találkozója lesz csónakfelvonulással összekötve.

Kőszeg. Augusztus 20-án 18 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Jézus szíve plébániatemplomban. 19 órakor ünnepi megemlékezés és az István, a király rockopera várja az érdeklődőket a Jurisics téren. 19.30-kor Kőszeg Város Koncertfúvószenekara játszik a Jurisics-várban.

Répcelak. Augusztus 20-án 18 órakor3 Garas Judit építőmérnök grafikáiból nyílik kiállítás. A főtéren 19 órakor megáldják és megszentelik az új kenyeret. 20 órakor Just For Fun Country Linedance Club.

Sárvár. Augusztus 20-án 9.30-kor ünnepi istentiszteletet kezdődik az evangélikus temp-lomban. 10 órakor folklórmise lesz a Szent László katolikus templomban. 10 órakor a református templomban tartanak istentiszteletet. 11-kor a Szent László-templom előtti téren táncbemutatók kezdődnek. 17 órától jelmezes felvonulás indul a Batthyány utcai körforgalomtól a Nádasdy-várig. 18 órakor ünnepi köszöntőt mond Kondora István polgármester. 18.30-kor Nemzetközi Folklórgála kezdődik a Nádasdy-vár udvarán.

Szajki-tavak. Augusztus 20-án, az első megyenapon főzőversenyt tartanak 9 órától-12.30-ig. 9.30-tól díszmenet kíséretében szállítják a Szent Korona másolatát a hosszú-peresztegi templomtól a helyszínig. 10 órától a Megyei mutasd magad válogató legjobbjai lépnek fel. 11 órakor tábori mise, kenyérszentelés, ünnepi köszöntők, zenés programok következnek. 16 órakor Örökség-koncert, végül tűzijáték.

Szentgotthárd. Augusztus 20-án 9.30-kor Szentgotthárd Város Fúvószenekarának térzenéje a Nagyboldogasszony-templom előtt. 10 órakor ünnepi szentmise és városi ünnepség. 16 órakor Peter Srámek műsora kezdődik. 17 órakor Kalandárium - Kanta Judit és zenekara ad gyermekkoncertet.

Szombathely. Augusztus 20-án 10 órakor felvonják az országzászlót. Közreműködnek: Prikazovics Ferenc, Szabó Tibor, Boglya Népzenei Együttes, Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozata, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred Díszalegysége, Szombathely Város Fú-vószenekara, Ungaresca Tánc-együttes. Ünnepi beszédet mond dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője. Az ünnepi szentmise 9 órakor kezdődik a Kálvária-templomban.

Tanakajd. Kopjafaátadó ünnepséget tartanak augusztus 20-án. 11.15-kor ünnepi köszöntőt mond V. Németh Zsolt államtitkár.

Torony. Augusztus 19-én szombat reggel a Boglya Népzenei Együttes ébreszti a toronyiakat. 15 órától Nagy Jonathan bűvészbemutatója lesz. 16 órakor a Szamóca Színház zenés mesejátékát láthatja a közönség. Az ünnepi program 17.45-kor kezdődik az új kenyér megáldásával. Köszöntőt mond dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Kovács György, Torony polgármestere. 20 órakor Rock & Dili Show Pleszkán Écska és Dániel Balázs, a boogie woogie magyarországi nagykövetének közreműködésével.

Vasszécseny. Augusztus 20-án 8.30-tól ünnepi szentmise lesz a Nagyboldogasszony-templomban, majd felavatják a Szent István-szobrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!