ZTE FC

2017.08.19. 10:55

Kiszakadt a ZTE gólzsákja: ötöt lőtt a Siófoknak

A labdarúgó NB II 4. fordulójában ismét hazai pályán játszik a ZTE FC, amely szombaton 19 órától a Siófokot fogadja. Kövesse velünk a mérkőzés eseményeit.

Kerkai Attila

Két,  idegenben megvívott találkozó után tér vissza a ZTE Arénába a ZTE FC együttese. Az  egerszegiek  legutóbb a nyitányon játszottak hazai pályán, amikor az ETO FC Győr ellen értek el gól nélküli döntetlent. Az azt követő Gyirmót és a Kisvárda elleni idegenbeli találkozókon nem termett babér a ZTE csapatának, két vereséggel zártak.

Szombaton az eddig egy győzelmet és két vereséget elkönyvelt  Siófok lesz a zalaiak vendége, amely ellen a ZTE FC azt várja, hogy megtöri a gólképtelenséget, hiszen az eddigi három mérkőzésen nem sikerült a kapuba találnia Zoran Spisljak együttesének. Amennyiben gólt, vagy gólokat lő a ZTE, csak ebben az esetben van reménye arra, hogy itthon tartsa a három pontot.

ZTE FC - BFC Siófok 5-2 (2-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna,  1058 néző. Jv.: Pillók (Aradi, Baghy).

ZTE FC: Szappanos -  Szabó M., Forgács, Koszó, Bedi -  Fujsz, Nagy T., Dubek, Végh (Ekker, 64.) -    Babati (Kertész, 87.). , Balázs Zs. (Vernes (76.).  Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Siófok: Balajcza - Szilágyi,  Lorentz, Gál, Hidvégi - Nagy D.,Lázár, Erőss (Balogh B., 46.), Kovács D. -  Elek B., Petneházi. Vezetőedző: Disztl László.

Gólszerző: Gál (18.- öngól), Babati (41.),  Balázs Zs. (75.), Vernes (76.), Kertész (89.) illetve Nagy D. (39.), Elek (82.).

Tovatűnt a kánikula, megérkezett a hidegfront Zalaegerszegre is. A levegő lehűlt, szerencsére viszont az eső a kezdésre "távol maradt", de majd kiderül, hogy a zalai megyeszékhelyen is elered-e.

A ZTE FC  csapatában annyi újdonság akad, hogy Balázs Zsolt az előzőekhez képest ezúttal a kezdőben kapott helyet.

1. perc: A Siófok kezdte a mérkőzést. Az egerszegiek tiszta fehérben, a vendégek sárgában.

5. perc: Egyelőre ismerkednek egymással a felek.

6. perc: Dubek indította remekül a bal oldalon kilépő Véghet, aki kissé balról törhetett volna kapura, de kivárt és az érkező Balajcza így lábbal tisztázott. Végh akár egyből el is lőhette volna a labdát.

10. perc: A ZTE próbálja irányítani a játékot, a széleken igyekszik megbontani a védelmet.

12. perc: Ez viszont vendéghelyzet volt: Elek ugratta ki a  jobb oldalon Kovácsot, aki élesen középre adott, Szappanos szögletre mentett. A beadást a zalai kapus biztosan fogta.

15. perc: Mozgalmas a találkozó annak ellenére, hogy újabb helyzet a korábbi kettőnél nem alakult ki a kapuk előtt.

18. perc: Vezet a ZTE FC. Babati remek cselekkel játszotta tisztára magát a bal oldalon,  a kapu elé centerezett, ahol érkezett Balázs Zsolt is, de a lelátóról inkább úgy tűnt, hogy Gál lábáról pattant a labda saját kapujába, öngól, 1-0.

22. perc: Természetesen később majd megkérdezzük, hogy valóban a siófoki játékosról került-e a kapuba, de elsőre nagyon úgy tűnt. A ZTE a vezetés után támadásban maradt.

26. perc: A ZTE csapata jobban játszik, ehhez nem férhet kétség, s ha egy kicsit még rámenősebb lenne, még nagyobb gondot okozhatna a vendégeknek. Mondjuk ezt akkor, amikor Kovács D. jól fordult le, és 8 méteres lövését fogta a zalai kapus.

29. perc: Fujsz Richárdot most éppen a rámenősségéért tapsolta meg a közönség, hiszen labdát szerzett, csak a beadása nem jött össze úgy, ahogy szerette volna.

33. perc: Közben gyenge eső áztatja a gyepet, az egerszegiek játékában továbbra is benne van a gól, de mint az előbbi helyzet is mutatja, nem árt figyelni hátul sem.

35. perc: Fujsz a jobb oldali szögletzászlónál látványos cselekkel játszotta tisztára magát (jött is a taps a lelátóról), beadását viszont kivágták.

36. perc: Dubek  18 méteres lövését öklözte ki Balajcza.

39. perc: Egyenlített a Siófok. Egy előrelőtt labdára  Forgács csúszott be, de már nem érhette el, így az üres területbe Nagy D. léphetett be, aki jobbról 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1-1.

41. perc: Ott az újabb ZTE-gól. Petneházi rántotta le a kaputól 25 méterre  Babatit. A megítélt szabadrúgást Babati ballal középről óriási erővel lőtte a jobb alsó sarokba, 2-1.

44. perc: Nagyon jókor jött a ZTE válasza, hiszen így továbbra is maradt a zalaiaknál az előny. Csak meg is kell már tartani a szünetig.

45+1. perc: Vége az első játékrésznek.

A mutatott játék alapján a ZTE teljesen megérdemelten vezet.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A vendégeknél egy csere történt: Erőss helyett Balogh B. a pályán.

48. perc: Babati maradt a földön, aki ütközött őrzőjével, s talán a térdük koccant össze. A zalaiak támadója folytatni tudja a játékot.

51.perc: A ZTE mintha átadta volna a területet a siófokiaknak, legalábbis ezekben a percekben a vendégeknél volt többet a labda.

54. perc: Hazai szöglet után Babati tette hátra a labdát, Dubek lövését blokkolták.

56. perc: Szilágyi kapott sárga lapot Babati lerántásáért.

59. perc: Babati tűzött kapura a jobb oldalról szabadrúgást, Balajcza szögletre mentett. A beadást Dubek kapásból lőtte el, de kivágták a labdát.

62. perc. A ZTE  játéka továbbra is veszélyesebb, ez nem vitás.

64. perc: Balázs Zsolt kapott sárga lapot. Közben csere hazai oldalon: Végh helyett Ekker a pályán.

67. perc: A Siófok próbál támadni és vannak is jó akciói. Újabb vendégszöglet következik. Petneházi beadása Elek lábai között halt el.

71. perc: Szép ZTE-támadás futott a pályán: Babati után Nagy T. volt a labda útja, aki balról középre tette a labdát, Balázs Zsolt pedig bő tíz centivel vétette el a jobb alsó sarkot.

75. perc: Újabb ZTE-kontra végén jobbról Fujsz célozta meg a kaput, de Balajcza beleért. Szöglet következett, ami után nem szabadult fel a siófoki kapu, Dubek lövése megpattant, a labda Balázshoz került, aki 7  méterről a léc alá bombázott, 3-1.

76. perc: A gólszerző Balázs Zsolt jött le a pályáról, akit Vernes Richárd váltott és egyből gólt lőtt. És jött az újabb hazai gól. Babati  szerzett labdát, Vernes a balösszekötő helyéről indulbva, középről 16 méterről, a jobb sarokba bombázott, 4-1.

80. perc: Mozgalmas percek voltak ezek és kiszakadt a zalai gólzsák is. Ahogy az eső is elkezdett egyre intenzívebben esni, s hogy van-e összefüggés a kettő között, ezt mindenki fantáziájára bízzuk.

82. perc: Szépített a Siófok. Szabó Marek rosszul fejelte vissza a labdát, Kovács D. lövésébe  Szappanos még beleért, de a kipattanóra Elek ért oda előbb, aki két méterről, kissé jobbról a kapuba lőtt, 4-2.

86. perc: Vernes szöglete után Dubek löbbölt a 16-oson belülre, Koszó tisztán kapta a labdát, de 10 méteres lövését Balajcza védte.

87. perc: Csere hazai oldalon: a mezőny legjobbja, Babati Benjamin jött le és Kertész érkezett a helyére. A közönség vastapsa mindennél beszédesebb volt.

89. perc: Bent van az ötödik! Kitámadott a Siófok és a ZTE ezt használta ki. Koszó kilépett a kontrából, jobbra Fujsz kicselezte a kapust, és az érkező Kertésznek adta a labdát, aki két méterről volt eredményes. Abszolút ziccerig játszotta ezt az akciót a ZTE, 5-2.

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC nagyon fontos győzelmet szerzett és nem mellékesen,  gólra törően futballozott és eredményesen. Erre vártak a zalai szimpatizánsok, a ZTE pedig bebizonyította, hogy tényleg több van benne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!