Sport

2017.08.19. 19:32

VLS Veszprém: fájó vereség

Nem érdemelt vereséget a VLS Veszprém az öt NB I-es visszajátszóval felálló Videoton II ellen a labdarúgó NB III 2. fordulójában.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém-Videoton FC II 1-2 (0-1)

Veszprém, 300 néző. Jv.: Rózsavölgyi D.

VLS Veszprém: Szűcs - Felber, Bognár, Fridrich (Király), Szabó B., Polareczki (Szanyó), Irmes, Gunther, Gulyás, Dobsa, Simon (Hoffer). Edző: Orbán Tamás.

Videoton FC II: Hársfalvi - Tóth B., Réti, Lőrincz, Kondor, Lencsés, Takács, Tamás, Maric (Galacs), Bolla (Tarnóczi), Ante (Hadzic). Edző: Tímár Krisztián.

Gólszerzők: Gunther, ill. Hadzic, Takács.

Hazai pályán szerette volna kiküszöbölni a szezonnyitón elszenvedett csorbát a VLS, azonban a válogatott hátvédet, Tóth Bencét is a soraiban tudó Videoton II, nem ígérkezett könnyű riválisnak.

A 2. percben egyből a vendégek előtt adódott hatalmas helyzet, Lőrincz 12 méteres lövését Szűcs hatalmas bravúrral védte. A játékrész első felében a Videoton II uralta a játékot, de egy kósza veszprémi ellentámadásból, a 8. percben a hazaiak megszerezhették volna a vezetést, Irmes jobb oldali alapvonali beadását Szabó óriási helyzetben a bal kapufa mellé bólintotta. A meccs egészén férfias küzdelem folyta  pályán, mindkét csapat rendkívül agresszívan futballozott.

A 15. percben igencsak kétes szituációt váltott gólra a Videoton II: Takács előbb ellökte Bognárt, majd az elépattanó labdát 35 méterről védhetetlenül a hálóba vágta, 0-1.

A 19. percben egy sajnálatos eseménynek is szemtanúi lehettek a mérkőzésre kilátogatók, ekkor Balla és Polareczki ütközött igen szerencsétlenül és mindkét játékost le kellett cserélni.

Az első félórában a vendégek akarata érvényesült, a Veszprém csak ritkán tudott ellentámadásba lendülni. Az utolsó negyedórában viszont megváltozott a játék képe és a bakonyi alakulat sorra dolgozta ki helyzeteit. A 33. percben Bognár lépett ki a védők szorításából, azonban túl sokat teketóriázott, s a hátvédekről lepattanó labda Irmes elé került, aki 14 méterről megeresztett lövését az exveszprémi hálóőr, Hársfalvi magabiztosan védte. Három perc múlva Irmes baloldalról, a 16-osról adott be egy labdát, ami átszállt Hársfalvi felett, az érkező Szanyó centikkel maradt le a hosszú kapufánál.

A félidő újabb hatalmas veszprémi helyzettel zárult, Bognár ugratta ki Szabót, aki a kapusra vezethette a labdát, ám ziccerét Hársfalvi hárította.

A második játékrész első tíz percében nem a focié volt a főszerep, sokat állt a játék sérülések és szabálytalanságok miatt, sőt az 52. percben Orbán Tamást, a veszprémiek vezetőedzőjét a kispadról a nézők közé száműzték. Az első valamire való támadásra az 57. percig kellett várni, amikor Irmes 17 méterről, baloldalról eresztett meg egy lövést, amit Hársfalvi könnyedén védett.

A 63. percben megint a hazaiak előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, egy kis szögletet Gunther baloldalról tekert Dobsa fejére, akinek öt és feles magasságából leadott fejesét Hársfalvi még kiütötte, majd az ismétlés a kapufáról vágódott az oldalvonalon túlra. A 72. percben a hazaiak lemásolták az előző szöglet variációt, a legurított sarokrúgást, Gunther 25 méterről hatalmas erővel bombázta a kapu bal felső sarkába, 1-1.

A Veszprém az egyenlítés megszerzését követően továbbra is támadásban maradt, a 75. percben Irmes 11 méterről nagy erővel vágta a kapu fölé a labdát. A vendégek is kezdtek magukra találni, lüktető játék alakult ki, a 85. percben jól kivitelezett vendég kontra végén Hadzic a 16-oson belülről, baloldalról védhetetlenül tekert a hosszú felső sarokba, 1-2.

A VLS a maradék időben mindent egy lapra téve rohamozott, hátul jobban kinyílt és a 92. percben a Videoton újabb veszélyes kontrát vezethetett, Galacs már csak Szűccsel állt szemben, de ziccerét a veszprémi hálóőr védte.

A Veszprém egy bajnokságnyira való helyzetet puskázott el, és ennek vereség lett az eredménye.

Orbán Tamás: - A Videoton jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert. Nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel.

Tímár Krisztián: - Az első húsz percben tudtuk azt játszani, amit elterveztünk, hiába szereztünk vezetést, az ellenfél ránk jött, kapkodóvá vált a játékunk, a Veszprém elkapta a fonalat. Összességében azonban megérdemeltünk nyertünk, és akár nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!