Sport

2017.08.18. 15:25

Az irányító már ismerkedik a belvárossal - Fehérvárra igazolt Kovács Ákos

Nyolc év után hagyta el a paksi kosaras együttest és igazolt Fehérvárra Kovács Ákos. A 28 éves irányító a sikerek reményében szerződött a koronázóvárosba.

Horog László

- Hétfőn kezdték a felkészülést az Albánál. Közel egy évtizedet húzott le Pakson, vélhetően szokatlan az új környezetben felvenni a munkát.

- Nem éreztem rendkívülit. Hónapokkal ezelőtt köteleztem el magam a klubhoz, tehát pontosan tudtam, hova kerülök. A csarnok sem új, hiszen nagy csatákat vívtam itt az ASE játékosaként.

- A várost is ismeri?

- Most kezdem. Jóval nagyobb, mint Paks, de nem kiismerhetetlen. A belvárosban jártam korábban, most, hogy itt élek, több időm lesz megismerni. A menyasszonyommal Tolnában ismerkedtem meg, együtt költöztünk Fehérvárra a közelmúltban.

Kovács Ákos nyolc évet töltött Pakson, a nyáron igazolt Fehérvárra

- A játékosok közül akad, akivel baráti viszonyt ápol?

- Vannak, akikkel játszottam. Tóth Petivel Kecskeméten töltöttünk egy idényt a felnőtteknél, mivel fiatalok voltunk, nem sok vizet zavartunk. Pakson is játszottunk együtt, miként Luka Markovic is, aki Szolnokról került hozzánk, másfél évet töltött Tolnában. Örülök, hogy ismét együtt játszhatunk.

Ellenfélként természetesen ismerem a két centert, Lóránt Pétert és Keller Ákost, velük is beszélő viszonyban voltunk, a meccsek után gyakran kommunikáltunk. Tehát bár új helyre kerültem, nem idegenek közé. Az edzőt, Dzunic Branislavot szintén jól ismerem, éveken át dolgoztunk együtt Pakson. Tisztában vagyok a klub stratégiájával, valamint ismerem az edző játékról alkotott képét, az elképzeléseit. Az első edzés tehát nem hozott sok újat. Dolgozni kell, hiszen nincs túl sok idő a szezonkezdésig.

- A szezonban Kasey Hill mellett irányítja a csapatot.

- Ahogy minden játékos, én is szeretnék minél több időt pályán tölteni. Pakson is ugyanez volt a helyzet, megszoktam, hogy egy amerikai irányítóval osztozom a játékperceken. Ez így van rendjén, a csapatoknál tengerentúli és magyar játékos szerepel ebben a szerepkörben.

- Amikor aláírta szerződését, azt mondta, két dolog vonzotta igazán. A bajnoki arany-érem megszerzésének reális lehetősége, valamint a nemzetközi kupaszereplés.

- A paksiakkal összesen hét érmet gyűjtöttem itthon, a bajnokságban és a kupában, három ezüstöt és négy bronzot, aranyat szeretnék végre. Úgy gondolom, erre itt meg is lesz az esélyem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!