Sport

2017.08.20. 15:35

Megye I: magabiztosan győzött a Sárvár

A megyei I-es labdarúgó-bajnokság 2017/2018-as idényének első fordulójában magabiztos győzelemmel kezdett a Sárvár, idegenben nyert a Kőszeg, a Jánosháza és az Egyházasrádóc.

Vas Népe Sport

Vép VSE-Répcelaki SE 1-1 (0-1)

Vép, 100 néző, vezette: Harcsár.

Vép: Bezdi B. - KOVÁCS, VERMES, WÁGNER, BAUMGARTNER - NAGY, Dancs, Markó, BEZDI SZ. (Illés) - Pócza (Sárvári), Koszogovits R. (Varga O.). Edző: Mitterstiller Csaba.

Répcelak: Gyécsek - Ambrus, Németh G., Tóth Dominik, Töreki - Bezdi D., BALIKÓ, Németh G., Szabó - Jordán (Catomio), Lónai (Tóth Dávid). Edző: ifjabb Tóth Zsolt.

Gólszerző: Nagy, illetve Lónai.

Vépi szempontból jó előjelekkel kezdődött a megyei rangadó, hiszen az U19-es csapat 10-1-es győzelemmel adott alaphangot a felnőtt mérkőzéshez. Jó iramban kezdtek a csapatok, hol a hazaiak, hol a vendégek kezdeményeztek többet, ám a kapuk nem forogtak veszélyben. A 35 percben aztán a Répcelak egy szöglet után vezetést szerzett, és dominált a félidő hátralévő részében. A második játékrészben újult erővel támadt a Vép, és az erőfeszítése góllá is érett. Az 55. percben Nagy Zsolt vagy 30 méterről lőtte ki a felső sarkot. Az eredmény már nem változott, a döntetlen reális eredmény.

A vépi gólszerzőnek, Nagy Zsoltnak (középen) sem volt könnyű dolga a rangadón. Balról Szabó Bence, jobbról a répcelaki találatot jegyző Lónai Ákos
Fotó: Unger Tamás

ÖTE-Ikervár FC - Egyházasrádóci SE 2-3 (2-1)

Ikervár, 200 néző, vezette: Héra.

Ikervár: Büki - PAP, Kosztolánczi R. (Németh K.), CSONKA, HORVÁTH B. (Vass J.) - Vincze T., Kosztolánczi Á., Vincze Z., VARGA - BAUMGARTNER (Kőműves), VASS P. Edző: Ádám Endre.

Egyházasrádóc: BALI - KRAJCZÁR, Kazinczki, Vilics, László - BALOGH (Budai), NÉMETH MARTIN, Molnár L., Lődi (Mészáros) - Nyári (Molnár I.), Réczeg (Németh Marcell). Edző: Jandovics Jenő.

Gólszerző: Pap (11-esből), Varga, illetve Réczeg, Németh Martin, Krajczár. Kiállítva: Kosztolánczi Á., illetve Molnár L.

Az első félidőben működött a hazai csapat taktikája, megszerezte a vezetést is. Az ellenfél ezt ugyan egalizálta, de az Ikervár a szünet előtt ismét előnybe került. A második félidőben a vendégcsapat még jobban rákapcsolt, mezőnyfölényre tett szert és újra kiegyenlített. Ezután páros kiállítás történt, ami a házigazdát zavarta meg. Az egyházasrádóciak helyzeteket dolgoztak ki, és ezek egyikéből megszerezték a győztes gólt. A nézők jó meccset láttak, amin a hazaiak is pontot érdemeltek volna.

Petőfi SE Vasszécseny - Kőszegi FC 3-4 (1-2)

Vasszécseny, 150 néző, vezette: Bedi.

Vasszécseny: Janzsó - PONGRÁCZ D., Boda, Pongrácz Zs., Devecseri (Viszked P.) - Imre, PUNGOR D. (Horváth Á.), Vadász, VISZKED B. - Szalai, Horváth D.(Balázs). Edző: Kozmor Ákos.

Kőszeg: Bán - MOLNÁR (Szűcs), Rácz, Marti (Biegner), Toldi - Fehér D. (Csák), SZOLYÁK, GUGCSÓ, Prán - FEHÉR A. (Keresztes), Réti (Varga B.). Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerzők: Vadász, Pungor D., Pongrácz D., illetve Szolyák 2 (egyet 11-esből), Varga B., Fehér A.

Hazai gólhelyzettel indult a mérkőzés, de a vendégek hamar észbe kaptak, és a következő 20 percben kétgólos előnyre tettek szert. Ebben az időszakban le is rendezhették volna a három pont sorsát, ám a folytatásban jött a vasszécsenyi szépítés Vadász révén. A második félidőben a hazai csapat kezébe vette az irányítást, a kőszegiek csak az eredmény megőrzésére törekedtek. A vendéglátók óriási csapatmunka árán fordítottak, ám ezután következett számukra a hidegzuhany. Egy bedobás utáni kavarodásból egyenlített, az utolsó pillanatokban pedig meg is szerezte a vezetést az ellenfél. A lefújás előtti utolsó szabadrúgásból még mindig otthon tarthatta volna legalább az egy pontot a hazai alakulat, de 5 méterről nem sikerült a kapuba fejelni a labdát. A szerencsésebb csapat nyerte az összecsapást.

KISWIRE Szentgotthárd VSE-Király SZE 2-1 (1-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Marácz.

Szentgotthárd: SOÓS - KOVÁCS T., Kovács R., Vass (Wágner), MERKLI - Düh (Bugán), NAGY O. (Sütő), Dancsecz, TAKÁCS SZ. (László) - BEDI, Sipos (Kostyál). Edző: Heiter László.

Király: Mester - Németh B. (Hujber B.), Varga A. (Németh A.), HUJBER G., Szalay (Fritz) - Vámos, Kiss B., Török, Szabó Z. (Polgár) - HAJMÁSI, Hegedűs. Edző: Hegyi László.

Gólszerző: Takács Sz., Kovács G., illetve Fritz. Kiállítva: Németh A. (Király).

A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, majd a szombathelyiek ragadták magukhoz az irányítást. Több helyzetet dolgoztak ki, de gólt nem sikerült szerezniük. A félidőt jelző sípszó előtt azonban egy pazar támadás végén beköszöntek a hazaiak Mester kapujába. A szünet után gyorsan megduplázta előnyét a Szentgotthárd, majd tudatosan kontrajátékra helyezkedett be. Több ziccert is rontott a hazai alakulat, majd Fritz révén szépített a szombathelyi gárda. Az egyenlítésre is megvolt a lehetősége Hegyi László csapatának, azonban a büntető kimaradt, ráadásul emberhátrányban fejezte be a találkozót. Egy színvonalas összecsapás végén tartotta otthon a három pontot a Szentgotthárd.

Rum KSC-Jánosháza VSE 0-3 (0-1)

Rum, 100 néző, vezette: Bíró.

Rum: Velladics - Balogh, Ivic, Pásti (Csernák), Molnár - Gyurkó (Kovács P.), Papp, Tóth M., Koronczai - Sipos (Szakos), Dávid (Leitgeb). Edző: Nagy Sándor.

Jánosháza: Kovács K. - Ambrus, Bolla, Tóbiás, Dénes (Megyesi) - Marsai, Horváth A. (Vágusz P.), Dornai (Kalányos), Balázsi (Varga) - Pungor N., Palkovits. Edző: Pungor István.

Gólszerző: Tóbiás 2, Dénes.

Igazi labdarúgó idő várta a nézőket Rumba, ahol új edző debütált a kispadon. A tapogatózó játékot követően a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és néhány szép támadást vezetve jelezték ellenfelüknek, hogy komolyan veszik a találkozót. Ennek ellenére a ziccerek kimaradtak. Ráadásul szép fokozatosan magára talált a Jánosháza, és ami az egyik oldalon kihasználatlanul maradt, addig a másikon értékesítették. A mérkőzés egészét tekintve a helyzeteivel jobban sáfárkodó vendégek megnyerték az összecsapást. A Jánosháza együttesében mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Celldömölki VSE-Vasvár VSE 5-2 (2-0)

Celldömölk, 100 néző, vezette: Kondor T.

Celldömölk: Szép - VAJDA (Lempeg ), GYŐRVÁRI (Bodor), VARGA J., Virág (Huszár) - Klauzer, Orosz (Szuh), Enyingi (Németh J.), KOVÁCS Z. - MOLNÁR, PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Vasvár: SMOLCZER - Bakos Cs., BÍRÓ, Bakos D. (Berta), Tausz - Pálla (Egeresi), Robán, Szegleti (Dézsi), Réfi - Horváth A., Schermann. Edző: Konrád Péter.

Gólszerző: Kovács Z. 3, Németh J., Klauzer illetve Tausz, Egeresi.

A legutóbbi bajnokság ezüstérmese hamar dűlőre akarta vinni a találkozót, ezért már a kezdő sípszót követően ellenfelének esett. A tudatosan felépített játék ellen nem tudott mit kezdeni a Vasvár együttese, így leginkább a védekezéssel volt elfoglalva. A szünetre kétgólos hazai előnnyel vonulhattak a csapatok. A második félidőben sem változott a játék képe. A vendégek enerváltan mozogtak, míg a hazaiak pedig tetszetős és eredményes futballal rukkoltak ki.

Sárvár FC - SCHOTT Lukácsháza SE 6-0 (1-0)

Sárvár, 200 néző, vezette: Kártyás.

Sárvár: Osvald - Potyi, Nyírő, RAJOS, Pető (VENCZEL) - Kun (Pázsi), TAKÁCS Á. (Czövek), TAKÁCS M., Pados (Schimmer) - Maráczi, Csákvári (Dancsecs). Edző: Kovács László.

Lukácsháza: Horváth K. - Németh M., Bősze, Lengyel (Polhammer), Gombás - Tar (Pál), Komálovics (Takács K.), Horváth Sz., Baranyai (Németh Cs.) - Szabó Ch., László (Schwarcz). Edző: Bezdi István.

Gólszerző: Takács Á. 2, Venczel, Takács M., Maráczi, Bősze (öngól).

Kiegyenlített első félidőt produkáltak a csapatok Sárváron. A hazaiaknál volt többet a labda és a különbség a helyzetek számában is megmutatkozott, azonban csak egyszer sikerült bevenniük a vendégek kapuját. A második játékrészre felszívta magát a Sárvár, és tudatos játékkal, igazi gólzáporos mérkőzésen sikerült felülmúlnia a Lukácsháza együttesét.

Körmendi FC-Rábapatyi KSK 5-1 (2-1)

Körmend, 100 néző, vezette: Bereczky.

Körmend: Balogh Á. - BURKA, Bellovics, KÓSIK, CZIMBER - Horváth P. (Varga P., 74.), BALÁZS L., Takács Á., Sipos (Kovács R., 82.) - Niksz (Kádár, 83.), Dedics. Edző: ifjabb Molnár Károly.

Rábapaty: Király T. - Dovánszki (Németh, 74.), Csupor, Piros, Balhási - Pendli (Toldi, 46.), Szabó A. (Király Zs., 83.), Fehér, Farkas - Zeke (Gyűrű, 79.), Szabó G. (Király L., 46.). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerző: Czimber a 6., Sipos (11-esből) a 39., Niksz a 64. és a 73., Varga P. a 79., illetve Farkas a 45. percben.

Tíz távozó játékosa miatt új csapatot építő Körmend gyors góllal kezdte a meccset, egy nagyszerű támadás végén Czimber volt eredményes. A továbbiakban mezőnyben gyűrték egymást a felek. A félidőhöz közeledve Sipost buktatták a 16-oson belül, a büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A 45. percben pedig egy óriási egyéni hibát követően szépített a Rábapaty. A fordulás után kitámadott a vendégcsapat, de igazi helyzetig nem jutott. A hazaiak viszont kontrákból még háromszor eredményesnek bizonyultak. A nyitófordulóban küzdelmes mérkőzésen megérdemelt Rába-parti győzelem született.

Ifj. Molnár Károly: - Gratulálok a játékosaimnak! Nehéz örökséget vettek át, de becsülettel helyt álltak.

Enzsöl Gábor: - Erősen idény eleji formát mutattunk, játékban sokat kell még fejlődnie a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!