Sport

2017.08.20. 15:50

A Puskás Akadémia FC indulatoktól sem mentes meccsen győzött

FELCSÚT Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Puskás Akadémia FC nehéz mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a Balmaz-Kamilla Gyógyfürdő csapata ellen.

Káldor András

A Puskás Akadémia FC csapata abban a reményben futott ki a pályára, hogy végre megszerzi első győzelmét az idei szezonban. Pintér Attila vezetőedzőnek álmatlan éjszakákat okozhatott, hogy kit állítson a kapuba, mivel mindkét kapusa az előző fordulókban betlizett, és Hegedűs Lajos, valamint Braniszlav Danilovics sincs élete formájában. Végül Hegedűs mellett döntött a szakember. Mint később kiderült meglehetősen jó választásnak bizonyult, mivel a hálóőr több alkalommal is bravúrosan hárított. Ráadásul a hosszabbítás utolsó percében kizárólag neki köszönhette a csapat, hogy nem egyenlített ki a Balmazújváros Bachana Arabuli nagy löketével. Mindenesetre az első negyvenöt percben jobbára a felcsúti gárda akarata érvényesült, és magabiztos, kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre. A 9. percben nem voltak eléggé határozottak a vendégvédők, Szakály Péter harcosan labdát szerzett a bal oldali szögletzászló közelében, visszagurított Josip Knezevicnek, aki laposan lőtt, de rosszul, a labdája a hosszú oldalon érkező Molnár Gábor elé került, aki közelről a kapuba passzolt. 1-0. Majd a 27. percben Molnár ismét feliratkozhatott volna a góllövők közé, ragyogóan érkezett Patrik Mevoungou beadására, és 10 méterről, kapásból vette be Horváth László kapuját, ám Király Krisztián asszisztens lest jelzett. A félidő lefújása előtt Horváth László ügyetlenkedése után növelni tudta előnyét a PAFC Knezevic jól eltalált, 16 méteres, üres kapus góljával. 2-0.

A szünet után látszott igazán, hogy mindkét csapatnak égetően szüksége lenne a három pontra, és ez azt eredményezte, hogy a kelleténél is idegesebb lett légkör, több, a sportszerűség határát súroló belépőn, és az öt sárga lapon túl jelezte a feszültség növekedését, hogy az egymásnak beszólogató két vezetőedzőt is magához intette végül Solymosi Péter játékvezető és próbálta őket lenyugtatni. A vendéglátóknál lehetőséget kapott Sallai Roland is, aki az előző idényben a Serie A-ban, a Palermo csapatát erősítette, ám a hírek szerint csupán átmenetileg marad a PAFC-ban.

Ezt a légipárbajt felcsúti Márkvárt Dávid (kék) nyerte a balmazújvárosi Sigér Dáviddal szemben Fotó: Koppán Viktor

- Az első félidőben uraltuk a játékot, meg tudtuk szerezni a vezetést. A második félidőben a túlzott nyerési vágytól kissé görcsössé váltunk - fogalmazott a lefújás után Puskás AFC vezetőedzője, Pintér Attila. - Az előző mérkőzéseken összességében sokkal jobban játszottunk, három találkozón is megszereztük a vezetést, de akkor nem tudtuk növelni az előnyt, és nem sikerült győznünk. Nagy tétje volt ennek a mérkőzésnek, mindenképpen nyernünk kellett, hogy ragadni tudjunk a többiekre.

- Egyből kétgólos is lehettem volna, de a bírók másként látták. Nagyon vártuk már az első győzelmet, az a fontos, hogy végre megéreztük az ízét. - hangsúlyozta Molnár Gábor, aki az első találatát szerezte felcsúti színekben.

Puskás Akadémia FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC 2-1 (2-0)

Fecsút, Pancho Aréna, 814 néző, Vezette: Solymosi (Király, Huszár)

 

PAFC: Hegedűs L. - Osváth, Heris, Hegedűs J., Balogh B. - Mevoungou - Molnár G. (74., Szécsi), Márvárt, Knezevic, Szakály P. (64. Sallai R.) - U. Diallo (85. Vanczák).

Vezetőedző: Pintér Attila

 

Balmaz FC: Horváth L. - Habovda, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda S., Sigér (82. Maisuradze), Haris, Zsiga (69., Kovács Á.), Andric (69. Rácz) - Arabuli

Vezetőedző: Horváth Ferenc

 

Gólszerző: Molnár G., Knezevic, illetve Arabuli (11-esből)

Sárga lap: U. Diallo, Hegedűs J., Mevoungou, Knezevic, illetve Arabuli, Sigér, Kovács Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!