Sport

2017.08.20. 16:45

Csak a Hévíz és a Lenti tudott idegenben győzni szombaton

ZALAEGERSZEG A hét végén, egészen pontosan szombaton a 2. fordulót rendezték a megyei labdarúgó I. osztályban.

Zalai Hírlap Sport

Zalagrár Pókaszepetk-Lenti TE Sport 36 1-4 (0-0)

Pókaszepetk, 120 néző. Jv.: Varga P.

Pókaszepetk: Blaskovics - Hemela, Büki, Szekeres, Kovács M., Bognár, Lukács (Rédei), Farkas Á., Vaspöri, Huber, Huszár (Göncz). Edző: Lepár Attila.

Lenti TE: Balogh B. (Simon) - Kondákor (Porédos), Fehér, Czigány, Sárkány B., Horváth M. (Mayer), Kiss K., Balog (Lovrencsics), Szabó Zs., Szabó T. (Godena), Dolmányos (Szabó F.). Edző: Kovács Béla.

A több sebből vérző pókaszepetki csapat 55 percig bírta a sokkal jobb erőkből álló Lenti TE támadásait, de elfáradtak, így végül a vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

Gólszerzők: Huber, ill. Horváth M. (2), Sárkány B., Dolmányos. Jók: senki, ill. az egész csapat. U19: Pókaszepetk-Lenti TE 1-5.

 

Kaposi International Transport Csács-NSE-Szepetnek 2-0 (1-0)

Nemesapáti, 150 néző. Jv.: Siket L.

Csács-NSE: Jahic - Mihalecz, Bailo, Lepár (Kiss B.), Sluka, Horváth P., Horváth A., Kozári, Éder (Darabos), Csik (Sági), Domján. Edző: Sebők József.

Szepetnek: Horváth G. - Kalinics, Petanovics (Kotnyek), Völgyi, Karakai, László (Kisharmadás), Nagy T., Szőke Á., Rákhely, Kollár (Bilák), Rácz. Edző: Cs. Horváth Gábor.

NB-s mérkőzéseket megszégyenítő küzdelmet hozott a Csács-NSE-Szepetnek találkozó. Nagy kár, hogy nem az előre meghirdetett ZTE-stadionban rendezték a meccset. A végeredményt illetően a 2-0-s eredmény reális, viszont a vendégcsapat hatalmas küzdeni tudása várhatóan sok nehézséget okoz majd ellenfeleinek.

Gólszerző: Horváth P. (2). Jók: Horváth P. (a mezőny legjobbja), Horváth A., Lepár, ill. Horváth G., Kalinics, Kollár, Nagy T. U19: Csács-NSE-Szepetnek 2-7.

 

Zalalövő-ZNet-Telekom Becsehely 5-0 (1-0)

Zalalövő, 70 néző. Jv.: Papp Á.

Zalalövő: Dóra - Szőke, Balogh, Kellner, Cseresnyés, Zsoldos A., Gyenese, Elek, Nagy D., Flander, Tóth Á. Edző: Ostrom János.

Becsehely: Bébecz - Horváth F., Pintér, Navracsics, Markulia, Bogdán, Nemes, Turi, Balassa, Molnár R., Molnár M. Edző: Horváth Dávid.

Becsehelyi helyzetekkel indult a találkozó, miközben Dóra bravúrral védett. A 35. percben aztán Flander lépett ki középen és biztosan lőtt a hálóba, 1-0. A szünet után egy lövést Bogdán kézzel hárított, amiért büntetőt lőhetett a hazai együttes, melyet Balogh értékesített, 2-0. Néhány perc múlva Elek közeli lövéssel növelte a hazai előnyt, 3-0. Nem sokkal később Tóth Ádám tört be a büntetőterületre, ahol Bogdán hátulról buktatta, a jogos büntetőt Balogh biztosan értékesítette, 4-0. A mérkőzés vége felé Nagy Dániel lépett ki középen és a kapust is kicselezve magabiztosan lőtt a hálóba, 5-0.

Gólszerzők: Balogh A. (2, mindkettőt 11-esből), Flander, Elek, Nagy D. Jók: Dóra, Szőke, Balogh, Nagy D., Tóth Á., ill. Molnár R., Molnár M. Kiállítva: Bogdán (68., Becsehely). U19: Zalalövő-Becsehely 0-8.

 

Tisza-Ép Zalaszentgrót- Semjénháza 3-0 (2-0)

Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Bors B.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Liegler (Szeiler), Horváth D., Nagy T., Csarmasz, Sümegi, Tóth D., Kovács B. (Tóth R.), Horváth B., Csik, Nagy M. Edző: Jankovics Péter.

Semjénháza: Varga Zs. - Kovács P., Latin (Novák), Schuller, Orbán, Horváth M. (Szakmeiszter J., Hans), Szollár, Pál, Pesti, Pápai, Kapuvári. Edző: Markek István.

Hazai helyzettel indult a mérkőzés, Horváth Dávid nagyszerű labdájával Tóth Dániel került helyzetbe, de a vendégkapus hárítani tudott. A 20. percben egy szentgróti bedobást követően, kapu előtti kavarodás végén Nagy Tamás vágta a labdát a hálóba. A 36. percig kellett várni a következő helyzetre, Tóth Dániel mesteri átadását Sümegi okosan gólra váltotta. Horváth Dávid lövése nyitotta a második félidőt, majd egy vendégkiállítás a hazai csapatot fogta meg: két semjénházai támadás is góllal kecsegtetett, de ezek kimaradtak. Aztán a 60. percben, egy ritkán látható, látványos hazai kontratámadás végén a vendégek portása védett. Két perc múlva a régi Tóth Dánielt láthatta a szentgróti közönség, aki nagy gólt lőtt, 3-0. Válaszul egy vendégbomba után, Tóth Zsolt bravúrja következett. Látványos hazai helyzetekben bővelkedett a játékrész utolsó negyedórája, de Kovács Balázs és Tóth Dániel is hibázott. A motivált és fegyelmezett hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Gólszerzők: Tóth D., Sümegi, Nagy T. Jók: az egész csapat, ill. Kapuvári. Kiállítva: Schuller (53., Semjénháza). U19: Zalaszentgrót-Semjénháza 8-2.

 

Femat Csesztreg-Hévíz 0-4 (0-2)

Csesztreg, 150 néző. Jv.: Lakics P.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Pál (Elek), Nemsics, Molnár, Kancsal, Nagy R., Nagy N., Szekeres (Horváth R.), Magai (Varga), Kiss Ba., Nagy M. (Kiss Bá.). Edző: Németh Imre.

Hévíz: Jánosa (Ruzsik) - Farkas, Szi-Péter J., Tóth G., Nedelkó, Czibor, Szi-Péter Zs. (Kiglics), Meidl, Horváth, Kottán, Tarnóczai (Giber). Edző: Lantai Balázs.

A hévízi csapat az első félidőt végigtámadta, a hazaiak csak védekeztek. A 35. percben egy jobb oldali beadás után Czibor fejelt a hálóba, 0-1. Még a szünet előtt, a 45. percben egy védelmi hiba után Tóth Gergő növelte a vendégek előnyét. A második félidőben szintén a vendégek kezdeményeztek többet, a 73. percben 11-esből szereztek gólt. A 80. percben Tóth Gergő kapott egy jó ütemű labdát, melyet magabiztosan lőtt a hálóba. Sportszerű, jó iramú mérkőzésen mattolták a hévíziek a hazai csapatot.

Gólszerzők: Czibor (2, egyet 11-esből), Tóth G. (2). Jók: senki, ill. Szi-Péter J., Tóth G., Czibor, Kottán.

 

Olajmunkás Gellénháza-FC Keszthely Lazzarin Café 3-0 (2-0)

Gellénháza, 30 néző. Jv.: Novák R.

Gellénháza: Cseresnyés (Simon) - Papp T., Horváth B., Bognár, Toplak B., Szabó B. (Horváth L.), Dávid, Odonics (Doszpoth), Nagy Z. (Pilisi), Nagy B. (Toplak G.), Gájer. Edző: Bencze Péter.

Keszthely: Kámán - Cseszárik, Hudop, Takács, Németh I. (Tompos), Kubicsek, Marton, Cserép, Németh A., Bertók, Páncsics. Edző: Lajtai Roland.

Biztos hazai győzelem a kevés ellenállást tanúsító újonc ellen.

Gólszerzők: Dávid, Nagy B., Szabó B. Jók: Dávid, Pilisi, Papp T., Nagy B., Bognár, ill. Kámán, Bertók, Németh A. U19: Gellénháza-Keszthely 1-1.

 

Nagykanizsa-Gyenesdiás Kinizsi. 4-0 (0-0)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Kiss N.

Nagykanizsa: Szabó Ád. - Zsirai P., Csáki, Márton (Kulcsár O.), Horváth D., Gerencsér, Szabó B. (Kulcsár R.), Hetesi (Szabó Áb.), Szalai (Takács), Nagy G. (Péntek, Zsirai A.), Lőrincz. Edző: Gombos Zsolt.

Gyenesdiás: Matucza - Hegyi, Mátó, Kósa, Kovács D., Pálfi, Szabó B., Szőcze, Soós M. (Soós G.), Szigeti (Fellner), Sipőcz. Edző: Hajba Géza.

Az első játékrésznél egészen biztos, hogy láttak már jobbat a hazai szurkolók és a második félidő sem kezdődött sokkal jobban: a kanizsaiak mentek ugyan előre, de a lelkes vendégek jól szűrték meg a hazai támadásokat. A cserék jól sikerültek a vendéglátóknál, hiszen Péntek Adrián szinte beállása után eredményes volt, Gerencsér Attila fejese pedig már előrevetítette, hogy biztos Kanizsa-siker születhet. Horváth Detre találata és Takács Dávid szép megmozdulás után született gólja tette még biztosabbá a sikert.

Gólszerzők: Péntek, Gerencsér, Horváth D., Takács. Jók: Gerencsér, Takács, ill. senki.

A nagykanizsai Lőrincz Bence (jobbra) és Hegyi Zsolt Dániel küzd a labdáért a Nagykanizsa–Gyenesdiás mérkőzésen - Fotó: Gergely Szilárd

A bajnokság állása:

1. Nagykanizsa 2 2 0 0 7 - 0 6

2. Zalaszentgrót 2 2 0 0 9 - 4 6

3. Teskánd 2 2 0 0 7 - 3 6

4. Gellénháza 2 2 0 0 4 - 0 6

5. Csács-NSE 2 2 0 0 3 - 0 6

6. Zalalövő 2 1 0 1 6 - 2 3

7. Hévíz 2 1 0 1 4 - 1 3

8. Semjénháza 2 1 0 1 5 - 3 3

9. Lenti TE 2 1 0 1 4 - 2 3

10. Pókaszepetk 2 1 0 1 4 - 5 3

11. Szepetnek 2 1 0 1 2 - 3 3

12. Kiskanizsa 2 0 0 2 2 - 6 0

13. Gyenesdiás 2 0 0 2 2 - 8 0

14. Keszthely 2 0 0 2 0 - 6 0

15. Becsehely 2 0 0 2 4 - 11 0

16. Csesztreg 2 0 0 2 0 - 9 0

Ezúttal is nyert a Teskánd

Lets Do It Technoroll Teskánd-Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3-1 (1-1)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Kocsondi J.

Teskánd: Bucsics - Gulyás (Kecskés), Szabó B. (Vizsy), Magyar, Bedő I., Luki (Viola), Németh B. (Aliouane), Toplak (Sonkoly), Bedő M., Major (Hadrik), Pergel. Edző: Pergel Attila.

Kiskanizsa: Munkácsi - Csordás, Póka, Piecs, Beck, Lukács, Anger, Szabó I., Kálcsics, Varga D. (Becze), Ötvös L. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Magyar, Pergel (11-esből), Gulyás, ill. Piecs. Jók: Bedő M., Bedő I., Gulyás, ill. Munkácsi, Anger, Piecs, Szabó I.

A hazai csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, már az elején több helyzetet is kialakított és a 8. percben Magyar révén a vezetést is megszerezte. A lendület tovább folytatódott és számtalan gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki a teskándiak, de vagy a vendégkapus védett bravúrral, vagy centikkel maradtak le a hazaiak. A vendégek az első félidőben nem veszélyeztették a teskándi kaput, de mégis egyenlíteni tudtak Piecs 25 méteres szabadrúgásgóljával. A második játékrészben a hazai csapat nem tudta folytatni az első 45 percben mutatott játékát, a kiskanizsaiak feljavultak és több helyzetet is kialakítottak. Az 55. percben Pergel 11-esével aztán újra vezetést szerzett a Teskánd. Ezután a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, a hazaiak ebből több kontrát is vezethettek, de csak a 92. percben, Gulyás góljával tudták bebiztosítani a győzelmüket.

A zalalövői Beck Roland fedezi a labdát a teskándi Major Jenő (kékben) mellett a szombati találkozón - Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!