Kultúra

2017.08.20. 18:25

Kaszás Attila-emlékkiállítás a viszáki Szarvas-portán

A tíz évvel ezelőtt tragikusan korán eltávozott Jászai Mari-díjas színészre, Kaszás Attilára emlékező tárlat nyílt a pajtaszínházban.

Nagy Ildikó

- Örököltem valamit. Rám bízatott. Dolgom van vele. Erkölcsi parancs, hogy továbbadjam - mondta Szarvas József a Nemzeti Színházban 2017. március 23-án, a Jászai Mari-díjas színész, Kaszás Attila halálának tizedik évfordulóján rendezett emléknapon.

Fotókiállítással emlékeznek a tíz éve meghalt Kaszás Attilára
Fotók: Szendi Péter

Ott, akkor fotókkal is fel-idézték a tragikusan korán eltávozott színész emlékét. Ezeket a képeket azóta láthatta az Ördögkatlan fesztivál közönsége is - most pedig a kiállítás egy ideig Viszákon, az immár Kaszás Attila nevét viselő pajtaszínházban időzik.

Talán mondani sem kell, hogy Szarvas József jóvoltából. A Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész méltó gondozója Kaszás Attila szellemi hagyatékának, és büszke rá, hogy immár nemcsak a Nemzeti Színházban őrzi dombormű és elő-adóterem a színész nevét, de a viszáki pajta falára is felkerült a Krisztiáni Sándor-dombormű, Stremeny Géza szobrászművész pedig elkészítet-te az immár Kaszás Attila nevét viselő pajtaszínház cégérét.

Szarvas József színész méltó gondozója Kaszás Attila szellemi hagyatékának

Az Örökségünk Kaszás Attila 10 című fotókiállítás most Viszákon időzik, hogy aztán egy-egy győri és komáromi kitérő után megérkezzen Zsigárdra, Viszák felvidéki testvértelepülésére, a Kaszás Attila által alapított közösségi házba. Mert végül mindenki hazatér...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!