Sport

2017.08.20. 18:15

A francia Matthieu Donnard újra Fehérváron dolgozik

SZÉKESFEHÉRVÁR Június végén egy hetet már Fehérváron töltött Matthieu Donnard, az edző visszatért a Gáz utcai csarnokba.

Horog László

A nyár elején a kiemelt csoportnak - fiúknak és lányoknak - vezényelt gyakorlásokat -, távozásakor azt mondta, elképzelhető, rövidesen visszatér. A tréner a közelmúltban aláírta egy évre szóló szerződését a székesfehérvári kosaras utánpótlással. Az U16-os, fiú csapatot irányítja, valamint figyeli a többi korosztály munkáját is.

- A Fehérvár irányítói szerződést ajánlottak, amit örömmel elfogadtam. A Le Mans harmadosztályban szereplő, férfi csapatát hagytam el a fehérvári lehetőség miatt, nem volt könnyű döntés. Ugyanis minden a városhoz köt, öt évet töltöttem ott játékosként, a klubnál fejeztem be a pályafutásomat, majd edzősködni kezdtem, négy éven át ültem a kispadon. A legutóbbi idény jól alakult, a 3. helyen végeztünk a felnőtt csapattal. Aztán jött a fehérvári lehetőség - mondja a gall edző, akit Mattként szólít mindenki az Alba Regia Sportcsarnokban.

Matthieu Donnard újra munkába állt Fehérváron Fotó: Horog László

Gyakran beszélget Dzunic Branislavval, a felnőttek vezetőedzőjével, valamint a fehérvári utánpótlásban dolgozó szakvezetőkkel is. Főként Farkas Sándorral, Peresztegi Nagy Ákossal és Pethő Ákossal egyeztet sűrűn. Peresztegi a DKKA férfi szakágát vezeti, valamint ősztől az Alba Fehérvár NB I/B-s gárdáját dirigálja, Pethő az elmúlt hetekben Nyíregyházáról került Fehérvárra, a folytatásban az U18-as, fiú csapatot irányítja.

- Pethő Ákossal gyakran közösen tartunk edzést, hiszen az U16-os és U18-as korosztályban van átjárás, több játékos mindkét csapatban szóhoz jut a bajnokikon.

A tréner egyedül érkezett Franciaországból, a családja - a neje és két lánya - rendszeresen látogatja majd. Matthieu Donnard életében mindemellett a futás is fontos.

Utóbbi rengeteg élményt nyújt számára. Nem ritka az a nap, amikor 15-20 kilométert teljesít, hetente háromszor letudja ezt a penzumot. Legutóbb a Bakonyban futott kifejezetten nehéz terepen, 20 kilométert teljesített Bakonybél környékén. Hosszabb táv sem okoz gondot neki, hazájában ultramaratoni viadalon is indult, 180 kilométeres versenyen szerepelt. Az erőpróbát probléma nélkül befejezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!