Hírek

2017.08.21. 17:40

246 exdiák találkozott Jánosházán

Kilenc osztályban összesen 246 fiatal érettségizett a 11 éven át működött jánosházi gimnáziumban. Most először gyűltek össze nem is osztály-, inkább iskolatalálkozóra: könnyes, nevetős összejövetel kerekedett.

Bakos Ágnes

- Itt van a csapat! Megvan mindenki - tudósította a férjét egy izgatott hölgy a művelődési ház nagytermében. Zsongott a színházterem: nagy fel- és ráismerések közepette találkoztak az egykori osztály- és iskolatársak.
Jánosházán 11 éven át működött középiskola, aztán megszűnt az intézmény, és idén jött a nagyszabású találkozó ötlete. Szerte a világba elért a szervezők felhívása: külföldről is hazatértek egykori jánosházi gimisek, összesen majdnem kétszázan. A művelődési házban összegyűlt tömeget nehéz volt lecsillapítani az ünnepségre, a gimnáziumra emlékező előadásokra: úgy viselkedtek az egybegyűltek, mintha még mindig gimisek lennének. Például úgy fütyültek és tapsoltak egykori tanáruknak, hogy abban benne volt minden szép emlék Hajós István tanár úrról. - Idén ötven éve, hogy az első diákok érettségiztek, és összesen 246 fiatal végzett itt - sorolta a köszöntőjében Illés Zsuzsa szervező, a művelődési ház vezetője.

Majdnem kétszáz öregdiák örült egymásnak Fotó: Rauch Imre

Köszöntőjében Kiss András polgármester elmondta: büszke arra, hogy létrejött az egyedülálló találkozó, és arra is, hogy az itt végzett diákok azóta jó hírét vitték az egész városnak. Személyes kötődését is elmondta az iskoláról:
- Engedjék meg, hogy eláruljam, az apósom is ide járt, itt van most is, és egy fantasztikus lányt nevelt, aki már húsz éve a feleségem - hallhatta a közönség a különleges találkozón.
Már az 1700-as években volt iskola a településen. Ami a gimnáziumot illeti: most is megvan, csak éppen kihasználatlan az egykori középiskola épülete. Meglátogathatták az összegyűlt öregdiákok. Könnyek is vegyültek a nosztalgiába: a már elhunyt tanárokra és diáktársakra egyperces néma felállással emlékeztek, és Bakonyi Míra énekelte az emlékezőknek a Felnőtt gyermekek című dalt:
Azt mondom, játszunk tovább! Újra álmodjunk hát, mint a felnőtt gyermekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!