Sport

2017.08.21. 18:10

Tapolcai érmek a sakkemlékversenyen

Budapesti győzelemmel ért véget a IX. Ács János Emlékverseny Nemzetközi Nyílt Egyéni Sakkverseny, ahol a hazai versenyzők is kiemelkedő eredményekkel zártak.

B. Virág Rita

Kilencedik alkalommal szervezték meg az Ács János emlékversenyt. Az egyébként évtizedes hagyományokkal rendelkező sakk viadal 2009-től viseli a város tragikus körülmények között elhunyt egykori polgármesterének nevét, aki a sportág lelkes támogatója volt.

A vetélkedőn mintegy hatvan sakkozó ült asztalhoz, a legifjabb korosztálytól a szeniorokig. Négy országból érkeztek a résztvevők, a magyar, román, lengyel és horvát versenyzők tették próbára magukat.

A hagyományos Ács János nemzetközi emlékversenyre négy ország képviselői neveztek
Fotó: Facebook

A nyílt versenyt, ahol bárki megmérethette magát, a fővárosi Aczél Gergely nyerte. A dobogó második fokát a tapolcai Bodó Bence foglalhatta el, aki a helyi Tapolca VSE sakk szakosztályának sportolója. Az ifjú sakkozó több nemzetközi nagymestert megelőzve érte el az előkelő második helyezést. Ugyanitt harmadik lett a lengyel Szadkowski Kamil.

A B csoportban, ahol az U1600-as sakkozók küzdöttek a helyezésekért, kettős tapolcai sikernek örülhettünk. Az aranyérmet remek teljesítménnyel Szőke Kristóf, a második helyet, ugyancsak meggyőző produkcióval, Kasnya Péter érdemelte ki. Itt a harmadik helyen a kisbéri László Balázs végzett.

A szervezők a különböző korosztályokban sikeresen teljesítőkre is gondoltak. A legjobb női versenyzőnek járó különdíjat a Tapolca VSE képviselője, Érseki Tamara érdemelte ki.

A legjobb gyermek versenyzőnek járó elismerést Bernáth Bence kapta.

A szeniorok közül pedig a Budapestről érkező Boguszlavszkij Jevgenyij kapott különdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!