Sport

2017.08.21. 19:00

Szalai bronza a vb-n

ZALAEGERSZEG Hétfőn még Írországban tartózkodott, ám remek hírek érkeztek Szalai Rebekáról, az egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület fiatal karatézójától, aki világbajnoki érmet szerzett.

Kerkai Attila

Az írországi Limerick adott otthont a JKA shotokan karate, ippon shobu világbajnokságának. Az egerszegi Szalai Rebeka korábbi versenyein vívta ki a jogot arra, hogy a magyar válogatott tagjaként vegyen részt az írországi viadalon. A 14 éves korcsoportban indult fiatal egerszegi versenyző a JKA (Japan Karate Association) legrangosabb viadalán, a világbajnokságon állt rajthoz. Szalai Rebeka az egyéni kata (formagyakorlat) versenyszámban hatodik helyen végzett, kumitében (küzdelem) viszont még nagyobb sikert ért el, hiszen a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Amivel beállította az eddigi legjobb magyar eredményt a JKA ippon shobu világbajnokságok történetében.

A világbajnoki dobogó harmadik fokán Szalai Rebeka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!